2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Magyarország egy év alatt kockázatosabb ország lett, mint Románia

MSZP: Magyarország egy év alatt kockázatosabb ország lett, mint Románia

Burány Sándor, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szocialista tagja szerint a kormányváltás óta a Magyarországgal kapcsolatos kockázati felár annyit emelkedett, hogy az ország e téren egy év alatt Románia mögé került.

 

Burány Sándor


A szocialista képviselő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: "Európa kormányfői sorra szakítják meg szabadságukat, mert van bennük kötelességtudat és felelősség. Orbánéknak is dolgozni kellene, hátha tudnak".

Burány Sándor közlése szerint 2010 májusában - amikor a Fidesz átvette a kormányzást - a világ vezető gazdasági hatalmai, közgazdászai példaként állították az MSZP-s kormány válságkezelését más országok elé, a magyar gazdaságot stabilnak minősítették.
Tavaly augusztustól ez év júliusáig összesen 17.221 cég végelszámolására került sor, amely 32,5 százalékos növekedést jelent - írta a szocialista képviselő, aki szerint ezen adatok arra utalnak, hogy manapság kockázatosabb vállalkozni. Megjegyezte továbbá, hogy a régióban a volt szocialista országok közül az elemzők egyedül Magyarországnak adtak negatív osztályzatot, mindenki más stabil vagy pozitív minősítést kapott, beleértve Bulgáriát is.
Mindemellett - Burány Sándor szerint - a régión belül a forint a legsebezhetőbb valuta, ez pedig könnyen spekulációs célországgá teheti az országot.

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

 

2011-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite