2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Magyarország jobb helyzetben van, mint számos EU-tagállam

MSZP: Magyarország jobb helyzetben van, mint számos EU-tagállam


Az MSZP szerint itt az ideje, hogy a Fidesz elismerje a nyilvánosság előtt: haladni kell tovább a Bajnai-kormány által elkezdett költségvetési pályán, a válságkezelés eredményes volt, Magyarország jobb helyzetben van, mint számos EU-tagállam.

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő azt mondta, a Fidesznek nemcsak a külvilág felé kellene felvállalnia, hogy az elmúlt négy évben teljesíthetetlen dolgokat ígért és ezzel tisztában is volt. A politikus hangsúlyozta: nem igaz a Fidesz azon korábbi állítása, hogy vannak más gazdaságpolitikai utak is és úgy lehet élénkíteni a gazdaságot, hogy kizárólag a belső piacra hagyatkoznak. Az sem igaz, hogy a költségvetés kezelhetetlen terhekkel küszködik, és el lehet tekinteni a pénzpiacok viszonyaitól, az Európai Unió, illetve a Nemzetközi Valutaalap alapelveitől - szögezte le.

Szavai szerint Matolcsy György rögzítette, hogy nincs alternatív gazdaságpolitika, szűk a mozgástér és a kormány tartani akarja az idei évre kitűzött 3,8 százalékos hiánycélt. Felidézte azt is: Navracsics Tibor a Reutersnek adott interjújában közölte, hogy jövőre el kell érni a 3 százalékos hiányt, ami még a Bajnai-kormány célkitűzése volt. Tukacs István cáfolta azokat az állításokat, hogy a szocialista kormányok növelték a hiányt, hiszen - mondta - ez 2006-tól folyamatosan csökkent.


A szocialisták Orbán Viktor kormányfő 29 pontjáról akkor tudják kialakítani a végleges véleményüket, ha ezek megvalósítása megjelenik konkrét jogszabály-módosításokban. Véleménye szerint ez a 29 pont nem a gazdaságpolitika gyökeres módosítása, nem is szerepelt a Fidesz eredeti tervei közt, azért született, mert "a Kósa-Szijjártó dilettáns kommunikáció megrendítette a bizalmat Magyarország iránt".

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite