2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Matolcsy tündérmese után szemfényvesztéssel próbálkozik

MSZP: Matolcsy tündérmese után szemfényvesztéssel próbálkozik


Az MSZP szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tündérmese után most szemfényvesztéssel próbálkozik - így értékelte a jegybank növekedési hitelprogramját Józsa István frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján.

jozsaistvan


Matolcsy György kedden jelentette be, hogy az MNB monetáris tanácsa véglegesítette a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteit, így döntés született arról, hogy a kis- és középvállalatoknak nyújtandó, egyrészt beruházásra, pályázati önerő előteremtéséhez és forinthitel-kiváltásra, illetve devizahitel kiváltására fordítható összesen 250-250 milliárd forintos kedvezményes hitelt a kereskedelmi bankok legfeljebb 2,5 százalékos, kamatmarzsot és garanciadíjat együttesen tartalmazó kamatszint mellett folyósíthatják.


Józsa István az MNB épülete előtt tartott tájékoztatóján ugyanakkor úgy vélte: Matolcsy György tündérmese után most szemfényvesztéssel próbálkozik, ugyanis miközben nem nő a gazdaság és nem javul az üzleti környezet, érthetetlen, hogy miért ilyen lassan készül az a kedvezményes hitelcsomag, amire a kisvállalkozások valóban várnak.


Hozzátette: ha lesznek is kedvezményes hitelek, nem látszanak azok a projektek, amelyekre ezeket érdemes lenne felvenni. Ha a komolyan gondolják az élénkítést, akkor abban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is lenne dolga, a gazdasági környezet kiszámíthatóvá tételével és olyan piaci infrastruktúra kialakításával, amely vonzza a befektetéseket - hangsúlyozta.


A program részleteivel kapcsolatos kérdésre válaszolva Józsa István arra szólította fel a Fideszt, hogy ne úgy ossza ki a kedvezményes hiteleket, ahogyan az a trafikpályázatoknál történt.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite