2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: megszorítások az embereknek, milliárdok a kormány önfényezésére

MSZP: megszorítások az embereknek, milliárdok a kormány önfényezésére

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy miközben megszorításokat szenved el a társadalom többsége, addig a kormány a jövő évi költségvetésben növelni akarja a saját maga "fényezésére" szánt forrásokat.

torokzsoltegy

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy állíttassa le "a szakmailag megalapozatlan, emberileg megalázó, politikai alapú tisztogatást a közmédiában!" - írja Török Zsolt, aki az ellenzéki párt sajtótagozata nevében juttatott el közleményt kedden az MTI-hez.

Közlése szerint bár a kormány spórolásra hivatkozik, amikor újabb embereket "rúgat ki az MTVA-val" a közmédiából, jövőre 10,4 százalékkal nagyobb költségvetésből gazdálkodhat a közmédia. Kifogásolja továbbá, hogy - mint írta - a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) senkivel sem egyeztetett, pedig a konzultáció mellőzése a szakszervezetek szerint jogszabályba ütközik.

"Felháborító, hogy miközben a kormány bóvli politikája miatt drasztikus megszorításokat szenved el az ország többsége, és kevesebb pénz jut a jövő évi költségvetésben a családtámogatásra, munkanélküliek ellátására, hogy miközben összesen ezer embert rúgnak ki a közmédiából, addig 10,4 százalékkal, 6,6 milliárd forinttal növelik az önfényezésükre szánt forrásokat és gálánsan kifizetik a bóvli politikájukat népszerűsítőket" - zárul Török Zsolt közleménye.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite