2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: Mesterházy válthatja Lendvait

MSZP: Mesterházy válthatja Lendvait


Mesterházy AttilaA mostani pártelnök Mesterházy Attilát ajánlja utódjának, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje - a hírek szerint - vállalná is a feladatot, de kongresszusi támogatást akar maga mögött tudni. Hogy Gyurcsány Ferenc mennyire reaktivizálódik, azt nem tudni, mindenesetre nála van a kasszakulcs.


Új pártelnökkel vág neki a következő négy évnek az MSZP - írja a Népszabadság.
A lap emlékeztet: Lendvai Ildikó pártelnök már a megválasztásakor közölte, hogy csak meghatározott időre, a következő tisztújításig vállalja a feladatot, márpedig a választások után ez elkerülhetetlen. Lendvai Mesterházy Attila kormányfőjelöltet ajánlja majd a párt élére.


Mesterházy vállalja, de...


Az újság úgy tudja: Mesterházy egyúttal megőrizné a frakcióvezetői posztot is. Állítólag Mesterházy épp azért, mert újfajta politikai stílust, újfajta párton belüli politizálást kíván megvalósítani, nem fogja engedni, hogy fejek felett átnyúló kiegyezés eredményeként kapjon pártelnöki megbízatást. Vállalja a feladatot, de csak ha a kongresszus is úgy dönt. Utóbbinak különösebb akadálya nem látszik, Mesterházy személye mögött most egység mutatkozik.


A lap írról is ír, hogy a BKV-botrányok és egyéb nézeteltérések miatt a budapesti vezetés lemondását is újra szeretnék elérni néhányan. A fővárosi elnök, Burány Sándor szűk körben már az első forduló előtt közölte: rossz eredmény esetén azonnal lemond. Az eredmények azonban jobbak lettek a vártnál, továbbra is a fővárosban a legtámogatottabb a párt.


Gyurcsány tényező marad


És noha Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt, hogy sokkal aktívabb szerepet szán magának májustól inkább a háttérben maradhat; nem kizárva, hogy például az önkormányzati választások után tartandó teljes tisztújítás során valamely pozícióért (akár pártelnökiért) elindul. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor továbbra is megkerülhetetlen szereplője lesz az MSZP-nek; teljesen háttérbe szorítani nem is tudná senki. Gyurcsány ugyanis ötéves mandátumát tölti a párt finanszírozásában jelentős szerepet játszó Táncsics Alapítvány élén.


Újrarajzolják a szegfűt


A Népszabadság forrásai biztosra veszik, hogy akár még az önkormányzati választások előtt újra fogják gondolni és gondoltatni az MSZP brandjét, a név és logó esetleges lecserélését. Nem kizárt ugyanis, hogy új névvel (például: Új Baloldal) és új logóval vág neki az MSZP a következő négy évnek: erről várhatóan pártszavazást írnak ki, s nem egy szűk csoport dönt majd róla.

2010-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite