2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van

MSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van


Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.

jozsaistvan


A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter „meseországba érkezett", de ki kell nyitni a szemeket, mert a mai Magyarország „nem tündérmese". Véleménye szerint 2012 az ország és az emberek számára katasztrofális volt, és valódi fellendülés helyett idén is megszorítások várhatók, mert a kormány felélte az ország tartalékait, most pedig a jövőt éli fel.


A szocialista politikus szerint rosszabb az ország helyzete, mint a kormányváltáskor, mert a kabinet 13 új adót vetet ki az emberekre és a cégekre, az export stagnál, az ipari tevékenység visszaesik, a GDP-nek pedig „még az előjelét sem sikerült a kormánynak eltalálnia". Valójában nem fellendülés, hanem recesszió van az országban, de erről a kormányfő hallgat - mondta Józsa István.
A szocialista politikus közölte: a gazdaság fellendítésére az MSZP konkrét lépéseket vár a kormánytól, nem 20 éves távlatra vonatkozó ígéreteket.


Az MSZP elsőként a Malév újraindítását sürgeti, amely fél százalékkal növelhetné a magyar GDP-t - tette hozzá.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite