2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: off-shore cégek ügyeibe keveredtek fideszes és KDNP-s politikusok

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

MSZP: off-shore cégek ügyeibe keveredtek fideszes és KDNP-s politikusok


A hétvégén napvilágot látott hírek szerint fideszes és KDNP-s politikusok keveredtek "off-shore közeli cégek" ügyeibe - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője a Fidesz fővárosi, Lendvay utcai székháza előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

torokzsoltegy


A politikus a Privát Kopó nevű bűnügyi magazin cikkére utalt, ami szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik, szélessávú körzethálózati fejlesztések címén kiírt pályázatán a húszmilliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá - a lap szerint - átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is.


A lap arra is utal, hogy két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelyiknek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott, hogy az öt nyertes cég közül "mindegyikben van valamilyen kötődés a kormányzó párthoz, a kormányzó pártszövetséghez". Szavai szerint felvetődik a kérdés, hogy a kormánypártok valóban komolyan veszik-e Orbán Viktor miniszterelnök kijelentéseit, amelyek szerint a közéletben nincs helye "off-shore lovagoknak". Török Zsolt azt a kérdést is feltette, hogy Fidesz-KDNP hogyan viszonyul az ügyhöz, és ezután "megszabadul-e" Seszták Miklóstól.


A politikus arra is kíváncsi volt, hogy az ügyben a hivatalos szervek indítottak vagy indítanak-e valamilyen vizsgálatot. Arra a kérdésre, hogy milyen kormánypárti politikusok részvételéről tud még, azt felelte: "még nem bebizonyított tény, hogy több Fidesz-KDNP-s politikus is érintett az ügyben, nem csak Seszták Miklós".


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite