2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: osztogat a kormány a választás előtt

MSZP: osztogat a kormány a választás előtt


A januári államháztartási hiány azt jelzi, hogy a kormány a választás évében "nemcsak fosztogat, hanem osztogat is" - jelentette ki az MSZP-s Burány Sándor pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Burány Sándor001


Az ellenzéki politikus elmondta: az államháztartás központi alrendszerének hiánya 75,4 milliárd forint volt januárban, míg egy évvel korábban 2,5 milliárd forint. Véleménye szerint "az osztogatás kedvezményezettjei elsősorban fideszes önkormányzatok és kormány közeli cégek".


Szólt arról is, hogy az államadósság 22 840 milliárd forint, csaknem háromezer milliárd forinttal több, mint a 2010-es kormányváltáskor. Ha pedig - folytatta - ehhez hozzáveszik az elköltött magánnyugdíjvagyont, akkor az adósság több mint ötezer milliárd forinttal nőtt az Orbán-kormány idején, vagyis az államadósság-csökkentés "kútba esett".


Burány Sándor reagált arra, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János egy csütörtöki lakossági fórumon azt mondta, a választás után meg kell fontolni, hogyan lehet segíteni azokon, akik devizahitellel vették autójukat, amit gyakran munkaeszközként is használnak. A fideszes politikus azt a lehetőséget vetette fel, hogy akik akár kétszer is megfizették gépkocsijuk árát, de a tőkéből szinte semmit sem tudtak törleszteni, visszaadhassák a kocsit, ezzel letudva az adósságot.


Az MSZP-s politikus azt mondta, ha ez a szándék komoly, üdvözölni lehetne, az elmúlt négy év azonban arra bizonyíték, hogy akiket a kormány meg akar menteni, azoknak el kell kezdeniük aggódni. Hozzátette: a kabinetnek először a lakáshiteleseken kellene segítenie, azt a problémát kellene megoldania.


A sajtótájékoztatón Budai Bernadett pártszóvivő kérdésre válaszolva nem szolgált újdonsággal Simon Gábor ausztriai bankszámlájának ügyében. Azt mondta, a nyomozó hatóságok feladata tisztázni, honnan származik az eltitkolt nagyjából 240 millió forint, de annyi bizonyos, hogy az MSZP-hez nem köthető, nincs köze az elnökhelyettesi posztjáról csütörtökön lemondó és a pártból is kilépő Simon Gábor politikai tevékenységéhez.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite