2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: próbáljon megélni Orbán Viktor a minimálbérből!

MSZP: próbáljon megélni Orbán Viktor a minimálbérből!


Kevesebbet ér a minimálbér, mint négy évvel ezelőtt - mondta Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, egyúttal bejelentette: a következő parlamenti ülésen felajánl Orbán Viktor miniszterelnöknek 66 500 forintot, hogy tegyen kísérletet arra, meg lehet-e élni a nettó minimálbérből.

gur-1


A képviselő szerint "Orbán Viktor és csapata" becsapja az embereket, amikor azt hirdeti, hogy milyen jólét van ma Magyarországon és egyre többen egyre könnyebben élnek. A létminimum - "vagyis amiből szerényen, de meg lehet élni" - 87 500 forint.


Az "Orbáni kormány munkásságának eredménye" az lett, hogy ma Magyarországon 4,6-4,7 millióan élnek a létminimum alatt - mondta Gúr Nándor hozzátéve: ha Orbán Viktor nem változtat politikáján "előbb-utóbb az éhes emberek sokasága fogja elkergetni".


Gúr Nándor elmondta, hogy a minimálbér bruttója valóban jelentősen emelkedett, de a nettó - 66 500 forintos - összeg vásárlóértéke csak mintegy 53-54 ezer forint, kevesebb, mint 2010-ben volt, vagyis a minimálbérből kevesebbet lehet vásárolni, mint 4 évvel ezelőtt. A szocialista képviselő arra is kitért, hogy 2010-ben egy közmunkás bére és az akkori létminimum összege között 18 ezer forint volt a különbség, most ez a különbség mintegy 36 ezer forint, vagyis duplájára nőtt.


Az MSZP - ahogy az országgyűlési választási kampány során is ígérte - olyan minimálbért akar, amely több a létminimum összegénél, 100 ezer forintos nettót jelent - mondta Gúr Nándor, hozzátéve: ezen üzenetüket nem hallották meg a választók. Ezért most felszólítják a "fabrikált" kétharmaddal rendelkező Orbán-kormányt, hogy tegyen az emberek azon sokaságáért, akik szegénységben és nyomorban élnek - hangsúlyozta a szocialista képviselő.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite