2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: sokan érzik magukat kirekesztve és kiszolgáltatva Magyarországon

MSZP: sokan érzik magukat kirekesztve és kiszolgáltatva Magyarországon


Az MSZP szerint ma Magyarországon nagyon sok ember érzi magát kirekesztve és kiszolgáltatva, a Fidesz-kormány ugyanis az ellenzéki párt szerint olyan világot épített, amely az emberek 80-90 százalékának nem ad, hanem tőlük elvesz.

Gúr Nándor

Gúr Nándor, a párt alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány olyan gazdaságpolitikai környezetet formált, amely bizalomvesztéssel párosult, a hitelezés befagyott. Meg kell nézni, hogy mennyi csőd, felszámolás ment végbe az építőiparban, valamint azt: hogyan néz ki a körbetartozások rendszere - jegyezte meg. Kifejtette: a körbetartozások megszüntetésének ígérete ellenére sok esetben ma is hat hónap utáni fizetéseket vállalnak egyes fővállalkozók az építőiparban.

A KSH, "kiszolgálva a hatalmat" azt közli, hogy többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt, de azt már nem, hogy 50 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a gazdasági világválság előtt - jelentette ki az ellenzéki politikus. Gúr Nándor óriás problémának nevezte, hogy a 15 és 24 éves korosztályon belül mindössze 207 ezren dolgoznak.

A munkájukat elvesztő embereket kirekesztik, a munkanélküliség pedig úgy csökken, hogy a korábbi 9 hónapos ellátási időtartamot 3 hónapra csökkentették - mondta.

Gúr Nándor sürgette a véleménye szerint legkevésbé rászorulók kiváltságainak, kedvezményeinek megszüntetését, és a személyi jövedelemadó-rendszer átalakítását úgy, hogy a tehetősek nagyobb áldozatot vállaljanak.

Ezt a feladatot a mostani kormány nem fogja elvégezni, ez a feladat már "ránk vár" - fogalmazott.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite