2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: többkulcsos igazságosabb személyi jövedelemadó-rendszerre van szükség

MSZP: többkulcsos igazságosabb személyi jövedelemadó-rendszerre van szükség


Az MSZP szerint többkulcsos, igazságosabb személyi jövedelemadó-rendszerre van szükség Magyarországon, az ellenzéki párt pótkulcsot vezetne be a miniszterek, államtitkárok és "hozzájuk hasonló milliós fizetésűekre".

mesterhaziattila

Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szerdán a nemzetgazdasági tárca előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magasabb jövedelműeknek több adót kell fizetniük, az alacsonyabb keresetűeknek pedig kevesebbet. Ez egyfajta visszaállítását jelentené a korábbi adórendszernek, ami progresszív, többkulcsos volt, és több pénzt hagyott az embereknél - hangzott el.

Azt mondta, hogy a háromszázezer forint alatti jövedelműektől az egykulcsos adó jelentős összegeket vett el.

Az MSZP szerint a többkulcsos rendszert, egy pótkulcs bevezetésével lehetne megvalósítani, ez a miniszterek és államtitkárok, és a hozzájuk hasonló "milliós fizetésekre" vonatkozna. Ezzel a költségvetési hiány is csökkenne, az embereknél is több pénz marad, és kevesebb megszorításra van szükség - vélekedett.

Az MTI kérdésére, hogy ez milyen összeghatártól lenne érvényes és hány százalékot jelentene, azt válaszolta: azért is kezdeményeztek politikai vitanapot, hogy ezekről a kérdésekről tárgyaljanak. "A párbeszéd visz előre akár az érdekegyeztetésben, akár a pártok között a parlamentben" - fogalmazott, hozzátéve: az adózás rendszeréről korábban az Országos Érdekegyeztető Tanácsban döntöttek a munkavállalók és a kormányzat képviselői.

Trippon Norbert, újpesti frakcióvezető arról beszélt, hogy a fideszes kormány "gazdasági ámokfutása (...), és a munkanélküliség elleni tiltakozásul" pénteken Újpesten demonstrációt tartanak.

Török Zsolt a sajtótájékoztatón ismertetett javaslatukat egy kartonlapból kivágott pótkulccsal szimbolizálta. Ezt és egy másik, igazságosság feliratú kartonkulcsot szerették volna átadni a tárca képviselőjének, de végül a minisztérium bejárati ajtajának kilincsén hagyták.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite