2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: újabb kormányzati megszorító csomag várható

MSZP: újabb kormányzati megszorító csomag várható


Az MSZP szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikája az elmúlt években eredményeket nem, csak brutális megszorításokat hozott, és a kormányzati sikerpropaganda ellenére úgy tűnik, hogy jön az újabb megszorító csomag - mondta Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Burány Sándor001


Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának MSZP-s tagja kijelentette: az Orbán-kormány rosszabbul teljesít, mint a korábbi kabinetek. Hangsúlyozta: az eddigi megszorítások miatt a kormány tavaly 80-90 ezer forinttal rövidített meg minden magyar embert, ugyanakkor szakértők idén további 150-200 milliárd forintos megszorításra számítanak annak érdekében, hogy a költségvetési hiány kormány által tervezett mértéke tartható legyen. Szerinte ez újabb 15-20 ezer forint bevételkiesést jelent majd minden embernek.


Kiemelte: bár a Fidesz-kormány markáns gazdasági növekedést ígért, a valóság az, hogy Magyarország az ENSZ 197 tagállama közül 178. a növekedés tekintetében. "Dinamikus elrugaszkodás helyett a zuhanás és stagnálás éveit éljük meg" - fogalmazott.
Ugyanakkor közölte: az "MSZP-nek ennél jobb ajánlata van", 22 százalékos élelmiszerár-csökkentést, igazságosabb adórendszert és több adókulcsot javasolnak, illetve nem a felső tízezret támogatnák.


Az MSZP képviselője szerint Rogán Antal, Fidesz-frakcióvezető csütörtöki, különadókkal kapcsolatos kijelentése azt jelzi, hogy már a Fidesz sem kalkulál gazdasági növekedéssel, de azt is egyértelművé teszi, hogy az Orbán-kormány a költségvetési egyensúly érdekében minden más gazdaságpolitikai célt feláldoz. Rogán Antal az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti reggelijén beszélt arról, hogy a különadókkal - "akármilyen kormány is jön 2014-ben - szinte biztos, hogy a következő ciklus közepéig, második feléig kalkulálni kell", mert érdemi gazdasági növekedés nélkül csak ezekkel a különadókkal tartható egyensúlyban a magyar költségvetés.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite