2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: végveszélyben a kórházak a fideszes megszorítások miatt

MSZP: végveszélyben a kórházak a fideszes megszorítások miatt

Az MSZP szerint ma már a kórházakat is végveszélybe sodorták a Fidesz megszorításai, év végéig a kórházak tartozásának mértéke elérheti a 60 milliárd forintot, az Orbán-kormány intézkedésének következtében az indokolatlan halálesetek száma növekedni fog.

tukacsistvan

Tukacs István, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának MSZP-s tagja és Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte: a gyógyszerkassza 83 milliárdos lefaragása miatti árréskiesést a kis- és nagykereskedőknek is vissza kellene pótolni, de erre egyre kevésbé képesek. A patikák mellett most már a nagykereskedők is eladósodtak, így két fontos forgalmazó kedden bejelentette: a jövőben csak készpénzért ad gyógyszert a kórházaknak - emlékeztetett. A kiesés drámai lehet - tette hozzá -, ugyanis szinte a teljes gyógyszerpalettát és az infúziókat a két forgalmazó garantálta eddig.

Az ellenzéki politikusok szerint a tartozás mértéke jól mutatja, milyen katasztrofális helyzetet eredményezett az Orbán-kormány "megszorító politikája", a már megkapott infúziók negyven százalékával tartoznak a kórházak.

A szocialista képviselők a kórházak helyzetét szintén tragikusnak látják, s arra hívták fel a figyelmet, hogy amennyiben a folyamat nem változik az év végéig, akkor a tartozás mértéke elérheti a 60 milliárd forintot.

Tukacs István és Korózs Lajos szerint a következmények drámaiak lehetnek: "az Orbán-kormány dilettáns intézkedésének következtében az indokolatlan halálesetek száma radikálisan növekedni fog".

"Az MSZP elfogadhatatlannak tartja ezt az állapotot és haladéktalan intézkedéseket vár az Orbán-kormánytól a probléma megoldására. Magyarország nem veszíthet egyetlen embert sem egy megbukott, dilettáns gazdaságpolitika miatt" - zárták közleményüket.

 

Fotó: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-11-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite