2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMűanyag-alkatrész gyárat adtak át a Nógrád megyében

Műanyag-alkatrész gyárat adtak át a Nógrád megyében


A hazai beruházások növekedését, az innovációt és az új munkahelyek létrejöttét ösztönző kormányzati döntések folytatását ígérte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a járműipari beszállító Parat Ungarn Kft. új, szügyi üzemcsarnok-avatóján csütörtökön.

vargaszugy

A Nógrád megyei Szügyön működő, a gépjárművek és haszongépjárművek műanyagalkatrész-gyártásával foglalkozó Parat Ungarn Kft. az új gyáregység megvalósításának több mint 1,6 milliárd forintos költségét 50-50 százalékban saját, illetve uniós forrásokból biztosította.

Varga Mihály kiemelte, hogy a két éve folyamatosan emelkedő pályán lévő magyar gazdaság növekedéshez szinte minden ágazat hozzájárult. Megjegyezte azt is, a kormány eddig is sokat tett azért, hogy olyan szabályozási és támogatási környezetet alakítson ki, amely kedvez a beruházások növekedésének, az innovációnak és az új munkahelyek létrejöttének.

A miniszter kiemelte: a német tulajdonú vállalatok a magyar gazdaság teljesítményének 17 százalékát állítják elő, a feldolgozóipar hozzáadott értékéből pedig 20 százalékos a részesedésük. A magyar gazdaság szorosan kapcsolódik Németországhoz, így példaértékű a magyar kormány és a német cég közös beruházása - mondta. Hozzátette azt is, Magyarország része a német gazdaság fejlődésének, az adatok pedig meggyőzően mutatják, hogy a német cégek megtalálják itt számításukat, és bíznak a hosszú távú együttműködésben.

Varga Mihály arról is beszélt, hogy a magyar export 25 százaléka Németországba irányul, és 2010 óta több mint 6 milliárd eurónyi német befektetés érkezett Magyarországra.

Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője ismertette: a korábban kabrio-tetőket gyártó Parat 15 éve működik már a Nógrád megyei Szügyben. A német tulajdonosok két éve eladták nógrádi üzemüket, és a szomszédos területen építették fel tíz hónap alatt a gépjárművek és haszonjárművek műanyag alkatrészeit gyártó Parat Ungarn Kft. 12 ezer négyzetméter alapterületű gyárát. A beruházást 800 millió forinttal segítette a magyar állam.

A Parat olyan piaci szegmensben ért el komoly sikereket, amelyben igen éles a világpiaci verseny. Mára a világ legjelentősebb prémium kategóriás autógyártóit tudhatják vevőik között, így a BMW, Audi, Porsche, vagy Volvo gyárak beszállítói.

Frank Peters, a Parat cégcsoport vezetője is úgy fogalmazott: a Parat évek óta otthon van ebben a térségben. Közölte: a Németországban, Ausztriában, Romániában és Magyarországon (Szügyben) telephelyeket működtető cégcsoport 646 embert alkalmaz. Szügyben most 80 emberrel kezdték meg a gyártást, a létszámot 200-ra akarják növelni.

Lantos Csaba, a Parat Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója és Markó Antal polgármester is arról beszélt a gyáravatáson: ez a - legmodernebb technológiát megvalósító - beruházás is biztosítja, hogy Szügy a térség meghatározó gazdasági szereplője legyen, illetve hogy Nógrád megye gazdasági-ipari centruma ma már Szügy és a szomszédos Balassagyarmat.

 

Forrás: MTI/ Nógrád24
MTI fotó: Komka Péter

 

 

2015-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite