2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMűködőképes cégként adnák el a rétsági napelemgyárat

Működőképes cégként adnák el a rétsági napelemgyárat


Heliogrid RétségMűködőképes cégként akarják eladni a rétsági Heliogrid Magyarország Napelemgyártó Kft.-t, mert a felszámolási vagyon értéktelen lesz, ha azt nem tudják egyben tartani. Balázs Miklós felszámoló elmondta: a múlt év nyarától felszámolás alatt álló napelemgyárat még nem hirdették meg értékesítésre.


A folyamatot nehezíti, hogy három érdekelt van a felszámolásban érintett vagyonban - tette hozzá.
Mint Balázs Miklós ismertette: a Heliogrid a TDK-tól bérelt ingatlanban működött, és az idegen tulajdonon 550 millió forint forgalmi értékű beruházást végzett. A gépsort a napelemgyár a Fortis Lizingtől lízingelte, ezzel a céggel is egyeztetnie kell a felszámolónak.


A felszámoló közölte: együttesen keresnek majd vevőt, így három eladó lesz.
A meghirdetésre még nem került sor, de egy érdeklődő befektetői csoport már részt vett egy egyeztető tárgyaláson - mondta.
A rétsági napelemgyárban 2009 júniusában szűnt meg a gyártás, azóta a 36 alkalmazott munkaviszonyát megszüntették.


Az 50 millió forintos napelemkészlet egy részének eladásából fizették ki a dolgozókat, jelenleg még 20 milliós készlet van a birtokukban - mondta Balázs Miklós.


A Nógrád megyei gyár tíz hitelezőnek 122 millió forinttal tartozik.
A 16,5 milliárd forintos beruházást 2007 márciusában jelentette be Kóka János akkori gazdasági miniszter, a gyár 800 új munkahely létrehozását tervezte.


Mint a felszámoló elmondta: félig kész üzemről van szó, négy gyártósort terveztek, de csak egyet telepítettek a felszámolás megkezdéséig.

2010-05-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite