2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóMúltidéző Zsigmond nap Pásztón a kuruc kor jegyében

Múltidéző Zsigmond nap Pásztón a kuruc kor jegyében

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Pásztó várossá nyilvánításának ünnepe - a Múltidéző Zsigmond Nap - ezúttal a kuruc kor jegyében. 2010. április 25-én (vasárnap) 10 órától várja szeretettel Pásztó városa az érdeklődőket. A látványos, különleges hangulatú történelmi fesztiválnak a város Közép-Európában egyedülálló műemléki övezete, a Romkert ad otthont.

Az ünnepi program Szentmisével kezdődik a Szent Lőrinc Plébániatemplomban, melynek keretében hangversenyt ad az egyházközösség kórusa.
13.00-kor trombita fanfár nyitja meg a több mint száz korhű ruhába öltözött szereplő jelmezes felvonulását, utána kezdődik a kuruc kori lakoma és ételkóstoló a Muzslai Fakanálforgatók szabadtéri konyháján.


A gyermekprogramokat bemutatók nyitják meg, ezt követi a Ládafia Műhely vásári bábjátéka, a „Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj".
14 órától történelmi játszóház várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, 15 órától a „Kis Kuruc" rajzpályázat és a „Hazáért és szabadságért" mondamesélő verseny díjazottjai vehetik át jutalmukat.
A hollókői Szent László Vitézei Egyesület látványos fegyveres és hadi bemutatóval, várjátékkal, apródneveldével idézi meg a kor hangulatát és megválasztásra kerül Rákóczi legerősebb embere, és legügyesebb apródja is.


16 órától a művészeti csoportok műsorát tekinthetik meg a nézők. Fellép a Premier Ifjúsági Színpad, az Esztam és a Lassú Esztam Zenekar, az Apraja Néptánccsoport, az Ágasvár és a Muzsla Néptáncegyüttes és a Gárdonyi Géza Tagiskola nagykórusa. A kuruc kor népdalvilágából ad ízelítőt a Mátragyöngye, a Rozmaring, és a Kökényvirág Népdalkör.
20 órától a nap záróprogramjaként különleges hangversenyre kerül sor a Templomban, Tóth Tamás trombitaművész és Németh Csaba orgonaművész előadásában.
A látogatókat kézműves kirakodóvásár, ősmagyar körhinta, vendéglátósok, mini vidámpark várja egész nap.

Zsigmond Nap Pásztó

2010-04-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite