2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
KultúraMultimédiás kiállítás: Az utolsó vacsora kicsit másképp

Multimédiás kiállítás: Az utolsó vacsora kicsit másképp


utolsovacsoraA tizenharmadik apostol című kiállítás legelső termében a látogató egy üres falat lát, amely pontosan akkora, amekkorára Leonardo da Vinci 1494-98 között a milánói templomban ráfestette Az utolsó vacsora világhírű freskóját.


Multimediális kiállításon mutatja be Leonardo Az utolsó vacsora című remekművének részleteit egy most nyílt kiállítás a Milánó melletti Vigevanóban: a tárlaton a festmény alapanyagait, eszközeit, színeit, technikáit, témáit és szereplőit egyaránt alaposan tanulmányozni lehet.


A Benne Az utolsó vacsorában: A tizenharmadik apostol című kiállítás legelső termében a látogató egy üres falat lát, amely pontosan akkora, amekkorára Leonardo da Vinci 1494-98 között a milánói Santa Maria delle Grazie templom refektóriumában ráfestette Az utolsó vacsora világhírű freskóját.


A tárlaton a modern technológia segítségével kezünkkel megérinthetjük, szemünkkel a lehető legközelebbről megfigyelhetjük a képet, és még meg is szagolhatjuk - mindezt anélkül, hogy az eredeti műhöz fizikailag hozzáérnénk.


A látogató a belépőjeggyel együtt elektronikus kártyát kap, ezzel léphet be a freskóba. Akár arra is lehetőség kínálkozik, hogy Jézus oldalán helyet foglalva, tizenharmadik apostolként nézzünk körbe - mondta a kiállítást gondozó Simone Ferrari az olasz sajtónak.


A 2011. május elsejéig látható kiállítást a Milánó közeli Vigevano királyi palotájának egykori istállójában rendezték be.
Nem véletlenül erre a helyszínre esett a választás: az 1486-ban Lodovico il Moro által emelt Sforza-kastélyba maga a herceg szólította Leonardót, aki Vigevanóban számos találmányán dolgozott a hidraulikus gépektől a harci építményekig.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite