2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMultinacionális gépgyártók lehetséges beszállítókkal ismerkednek Nógrádban

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Multinacionális gépgyártók lehetséges beszállítókkal ismerkednek Nógrádban


A kis és középvállalkozások beszállítóvá válásának támogatására Benchmarking-klubot indított az Energetikai-, Gép- és acélszerkezet-gyártó és Mechatronikai Klaszter Nógrádban - mondta Paróczai Péter, a klaszter szakmai vezetője az MTI-nek csütörtökön.

cnc

Képünk illusztráció!


A klub első rendezvényét pénteken tartják, a Nógrád megyében működő nagy iparvállalatok vezetői fémforgácsoló üzemeket tekintenek meg, a salgótarjáni Tarjángép Kft. és a karancsaljai Sziroj Kft. CNC-forgácsoló üzemében tesznek látogatást - tette hozzá a szakmai vezető.


Paróczai Péter szerint a CNC-megmunkálással foglalkozó cégeknek jó esélyük van arra, hogy beszállítói legyenek az Energetikai-, Gép- és acélszerkezetgyártó és Mechatronikai Klaszter nagyvállatainak. Többek közt a mátranováki Bombardiernek, a salgótarjáni tűzhelygyár utódjának, az SVT-Wamsler NyRt-nek, a pásztói Eglo Zrt-nek, vagy a Balassagyarmaton működő, autókompresszor-gyártó Delphinek.


Elmondta: a Benchmarking-klub az idén nyolc alkalommal biztosít közös üzemlátogatást a tagoknak. Hozzátette: a Budapesti Gazdasági Főiskola 2009-ben alakította ki a klasztert több, Nógrád megyében működő vállalattal, kamarai képző-intézményekkel a megyében működő multik beszállítói igényeinek felmérésére és kiszolgálására. A termelést megfelelő szakember-utánpótlással is segítenék, a nagyvállalatokhoz kihelyezett gyakorlat-közeli oktatás megszervezését ösztönzik, amelyek keretében célfeladatokra képeznének szakembereket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite