2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMunkahelyteremtő beruházásokat támogat Salgótarján önkormányzata

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat Salgótarján önkormányzata


Salgótarján önkormányzata 50 millió forintot különített el, hogy segítse azokat a beruházásokat, amelyek új munkahelyeket teremtenek a városban - mondta Eötvös Mihály, Salgótarján gazdaságért felelős alpolgármestere kedden az MTI-nek.


salgotarjanegy


A vállalkozások olyan, 100 millió forintot meghaladó beruházással pályázhatnak, amelyek legalább húsz új munkahelyet hoznak létre - mondta az alpolgármester. A gazdasági bizottság 15 napon belül dönt a beérkező pályázatokról. A támogatás 20 és 40 közötti létszám foglalkoztatása esetén 5 milliótól 11 millió forintig terjed, illetve 41 fő fölött 13 millió forint. A beruházást 2013 június végéig kell megvalósítani.


Eötvös Mihály közölte: eddig egy nyertes van, vele már meg is kötötték a szerződést. A maximális, 13 millió forintot nyerte el a 47 fő foglalkoztatását vállaló Tarján Glass Kft., itt a beruházás értéke 160 millió forint. A Tarján Glass a kézi üvegkehely gyártás mellett kis szériájú palackgyártást kezd Salgótarjánban. Az alpolgármester elmondta, valószínűleg jövőre is működtetnek hasonló pályázati keretet, de tartalmáról még egyeztetnek a vállalkozásokkal.


A közgyűlés több módon segíti a helyi vállalkozásokat. Így az iparűzési adó befizetési határidejét márciusról május 15-ére tolta ki, a mostani likviditási helyzetben pedig a két hónapos haladék komoly segítség a vállalkozóknak. Salgótarjánban 2006-tól nem emelték meg az építményadót. A nógrádi megyeszékhelyen ez a tarifa négyzetméterenként 130 és 910 forint között van - mondta Eötvös Mihály, hozzátéve: van olyan megyei jogú város, ahol 1600 forint a legmagasabb kategória.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite