2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMunkahelyteremtő beruházást támogat a kormány Salgótarjánban

Munkahelyteremtő beruházást támogat a kormány Salgótarjánban


Nagyon fontos üzenet, hogy a magyar gazdaság külső szemlélők szerint is jó pályán van - mondta Varga Mihály az MTI-nek hétfőn Salgótarjánban az Európai Bizottság most közzétett téli gazdasági előrejelzésére reagálva.

munkahelyteremtoberuhazasst

Dolgozók a Salgglas Zrt. salgótarjáni gyárában. A járműipari üveggyártó cég 770 millió forintos fejlesztését 385 millió forinttal segíti a kormány. MTI Fotó: Komka Péter


A nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: "örülünk annak, hogy korábbi kritikusaink egyre inkább elismerik azt a teljesítményt, ami az ország mögött van". Hozzátette: az Európai Bizottság jelentésében azt állapítja meg, hogy a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag fölött növekszik, jelentősen emelkedett a munkahelyek száma, és mindeközben olyan intézkedéseket hozott a kormány, amelyek hozzá tudnak járulni az ország versenyképességének erősítéséhez.


Varga Mihály hangsúlyozta: ezek a folyamatok nem állnak meg. Ha nem tör ki újabb hullám, amely megrengeti a világgazdaság egészét, akkor joggal feltételezhető, hogy tartós marad az a felzárkózási folyamat, amivel Magyarország közelít a fejlettebb országokhoz, azaz gyorsabban tud növekedni az ország, mint a nyugat-európaiak - fogalmazott a tárcavezető. Az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben közzétett téli gazdasági előrejelzésében idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon.

munkahelyteremtoberuhazasst1

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (j) átadja a Salgglas Zrt. beruházásához nyújtott kormánytámogatásról szóló dokumentumot Kugler Gábor vezérigazgatónak a társaság salgótarjáni gyárában. A járműipari üveggyártó cég 770 millió forintos fejlesztését 385 millió forinttal segíti a kormány. MTI Fotó: Komka Péter


A bizottság szerint a következő időszakban várhatóan élénkülni fognak a beruházások, és tovább nő a háztartások fogyasztása is. A várakozások szerint növekedésserkentő hatása lesz, hogy a kormány novemberben fokozatos minimálbéremelésről, járulékcsökkentésről és a társasági nyereségadó mérsékléséről állapodott meg a szociális partnerekkel, minthogy a magasabb bérek a fogyasztást, az alacsonyabb adók pedig a befektetések növekedését vonják maguk után. A szakemberek arra is számítanak, hogy tovább csökken a magyarországi munkanélküliség.

 

Forrás: MTI
MTI Fotó: Komka Péter

2017-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite