2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMuzsikál az erdő: művészeti napokat tartanak a Mátra erdőségeiben

Muzsikál az erdő: művészeti napokat tartanak a Mátra erdőségeiben


Hetedik alkalommal rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű programsorozatot a Mátra erdőségeiben, ahol szombattól egy héten át tizenkét helyszínen tartanak zenei eseményeket.

Muzsikál az erdő


A programokon a környezettudatosság elvei és a zenei élmények kapcsolódnak össze - hangsúlyozta a Nógrád24.hu-nak Szabó Lajos erdőmérnök, az események fő szervezője. Több mint 300 zenész, művész, erdész működik közre a sorozatban, amelynek célja, hogy a térség művészei, valamint fiatal tehetségek is bemutatkozhassanak.

Szombaton a dorogházi Tóvölgyben nyitják meg a fesztivált, délután erdei koncert ad a Pátzay János Rézfúvós Kamaraegyüttes, Barta Gábor zongoraművész és az Akkord Fúvós Kisegyüttes.
Vasárnap Kazáron és környékén folytatódnak az események, ugyancsak délután lesz hangverseny a riolittufánál, ott a Magyar Vadászkamara Kürtegyüttes lép föl.

Szentkúton aznap délután kórustalálkozót tartanak, a Bartók Béla Vegyeskar, (Békéscsaba) és a Cantus Corvinus Vegyeskar (Gyöngyös) részvételével. Hétfőn a bátonyterenyei Gyürky-Solymossy-kastély kertjében Orosz Zoltán harmonikaművész játszik.

Kedden a mátramindszenti Erdei-tóhoz költözik a program, itt a Lituus Rézfúvós Quintett mutatkozik be. Kozárdon két helyen is zene szól szerdán, az andezitbányánál a Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett, a csárdánál a Cimbaliband muzsikál.

A Muzsikál az erdő sorozat vendége lesz még a Musica Mansueta Kamarazenekar Ménesi Gergely vezényletével, Balog Péter gitárművész, a Salgótarjáni Rézfúvós Quintett, Várallyay Róbert orgonaművész és a Royal Fanfar trombitaegyüttes.

A fináléra jövő vasárnap kerül sor Fenyvespusztán, ahol a hagyományokhoz híven a három környező hegycsúcsról elhangzik a Muzsikál az erdő fanfár.

 

 

Forrás: HÍR PORT24

 

2010-06-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite