2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMuzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok

Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok


Négyszáz hivatásos és amatőr zenész, énekes, versmondó hallható a június 30-án kezdődő, július 8-ig tartó Mátrai Művészeti Napokon, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg. A július 6-iki galyatetői koncerten Lajkó Félix, a július 8-i tar-fenyvespusztai záróhangversenyen az Egri Szimfonikus Zenekar és Illényi Katica lép fel.

mátra

A Mátra lábától Galyatetőig a hegység szép fái, erdei, falvai, a pásztói nagytemplom, a széleskői bányató melletti tisztás ad helyet a hangversenyeknek - mondta el Szabó Lajos erdőmérnök, a fesztivál főszervezője a Muzsikál az Erdő Alapítvány budapesti sajtótájékoztatóján, az Operaházban.

Szabó Sipos Máté, a Magyar Állami Operaház karigazgatója, az Egri Szimfonikusok vezetője úgy vélte, hogy bárki egyetérthet a fesztivál egyik céljával: harmóniát teremteni a természet és a zene összjátékában. Évek óta fellép az egri zenekarral és megtapasztalta, hogy milyen nagy élmény a muzsikába "beleszóló" madarakkal együtt játszani. Idén az együttes Illényi Katicával zenél, a műsor most formálódik a helyszínhez, a tar-fenyvespusztai bükköshöz igazítva.

ezo_banner

hirdetés

Lomniczi Gerely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára rámutatott: az idén 150 éves Erdészeti Lapok hagyományát éppúgy őrzik a jövőnek, mint az általuk kiemelten támogatott fesztivált.

A Mátrai Művészeti Napokon gondot fordítanak a gyerekprogramokra, a tuzsoni arborétumban agyagozás lesz, itt lép fel a zenebohócok társulata - részletezte Szabó Lajos. A helyi kézművesek munkáit több helyen bemutatják, Bottyán Katalin grafikai kiállítását Mátrakeresztesen Szokolay Dongó Balázs nyitja meg. A pásztói nagytemplomban Várallyay Róbert orgonaművész ad koncertet. A Musica Mansueta Kamarazenekart Ménesi Gergely vezényli Apcon. Orosz Zoltán harmonikaművész pedig a pásztói Romkertben játszik.

Erdei séták sorozata - professzionális erdész vezetőkkel -, tájékozódási és tájfutó verseny egészíti ki a sokrétű zenei programot, amelynek keretében a palóc gasztronómia is bemutatkozik mátrai borok kóstolójával kísérve.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite