2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedMVH: elkezdődött az egységes agrártámogatási kérelmek benyújtása

MVH: elkezdődött az egységes agrártámogatási kérelmek benyújtása


Megindult az egységes agrártámogatási kérelmek beadása április 1-jén, mostanáig körülbelül 900 ezer-1 millió hektárra adtak be kérelmet, illetve kezdték el a beadást - közölte Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

traktor

A támogatás körülbelül 70 ezer forint hektáronként - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy összességében 420 milliárd forint a tét.

Az MVH elnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepét kiemelve elmondta: a rendszer összetettebbé vált ebben az évben, jelentős a falugazdászok szerepe, akik helyben segítik a gazdálkodókat a kérelmek kitöltésében.

A szankciómentes beadás határideje május 15-e; az a cél, hogy addig minden gazdálkodó be tudja adni kérelmét, hogy októberben az őszi munkák idején előleget tudjanak fizetni - fejtette ki.

Június 9-éig van lehetőség még arra, hogy a támogatás csökkenése mellett beadják a gazdálkodók a kérelmet; a csökkenés napi 1 százalékot jelent - mutatott rá az MVH elnöke.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 31-én sajtótájékoztatón ismertette, hogy a magyar gazdák az egységes kérelem keretében több mint 30 féle agrártámogatást igényelhetnek. A gazdálkodók mintegy 400 milliárd forintnyi összeghez juthatnak hozzá, ami segíti őket a termelésben, illetve abban, hogy egészséges, jó minőségű magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

A kérelmek a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2015-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite