2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNagy a baj Bátonyterenyén, de luxusautóra azért telik?!

Nagy a baj Bátonyterenyén, de luxusautóra azért telik?!


A Nógrád megyei városban igazán nagy baj lehet, amennyiben a város vezetése nem tudja rendezni a tetemes kintlévőségeket akkor Városüzemeltetési cég, a BÁVÜ szeptemberre megszűnhet és a jövőben a szemétszállítást valamint a BÁVÜ egyéb feladatait a Salgótarjáni Városüzemeltetési cég veheti át - tudta meg hírportálunk.

Nagy-Majdon József


A BÁVÜ dolgozói már az elmúlt hónapban nem utalással kaptak fizetést, hanem borítékba, de még megkapták a járandóságukat - tudta meg a Nógrád24.hu egy BÁVÜ dolgozótól. Informátorunk szerint a Bátonyterenyei Városüzemeltetési cég ez év szeptemberéig kapott haladékot, hogy rendezze kintlévőségét, amely több millió forintra rúg. Amennyiben ez nem sikerül, abban az esetben a cég üzemeltetését - már, ami marad a cégből a salgótarjáni városüzemeltetési cég veheti át, amely újabb súlyos ezreket jelenthet majd a bátonyterenyeiknek. Ugyanis információink szerint ebben az esetben a szemétszállítási díj egyből több mint négy ezer forinttal emelkedhet háztartásonként. Mind ez úgy, hogy ez év januárjában a Fideszes vezetésű város megszavazta és bevezette a kommunális adót, amely évente 9 ezer forint plusz költséget jelent a családoknak, amely adó száz százalékosan a varos kasszáját gazdagítja.


Hírportálunk úgy tudja a STOP.hu cikke alapján(http://www.stop.hu/belfold/himzett-borulesre-futja-de-a-gyermeketkeztetesre-nincs-penz/1043003/), hogy a súlyos anyagi gondokkal küzdő város milliókkal tartozik a közüzemeknek is, így a gázszolgáltatónak 42 millió forinttal. Az önkormányzat által fenntartott oktatási intézmények étkeztetését ellátó cégnek információnk szerint több mint 90 millió forinttal tartozik a város vezetése. Mindemellett érdekes, hogy a nehéz helyzetben lévő önkormányzat azért azt meg tudta engedni magának, hogy Nagy - Majdon József polgármester úrnak új személygépkocsit vásároljon. Nem beszélve arról, hogy az új autó minden luxussal felszerelt, sőt kalocsai mintás hímzett bőrüléssel, sötétített ablakokkal felszerelt a bátonyterenyei polgármester új hivatali gépkocsija. A polgármester közvetlen munkatársai azt mondják, hogy Nagy-Majdon azzal indokolja az új gépjármű vásárlását, hogy ezt „ő megérdemli, mert plusz pénzt hozott a városnak".


Maga a polgármester saját közösségi oldalán reagált a vádakra, ahol is az alábbiakat írta: „Sajnos, egy idő alatt a kocsik és minden eszköz elkopik, leltár szerinti értéke 0 ft-ra amortizálódik. Persze könnyű hangulatot gerjeszteni, de a múlt homályából elő lehet varázsolni az akkor racionálisnak tűnő olyan döntéseket,amelyek mára a feledésbe vesznek... Összetört lízingelt Peugeot 607, használt Peugeot 407 (aminek a vételi ára annyi volt mint a képen látható skoda octaviae) illetve a bírált skoda superbe, amely megjegyzem, alpolgármesteri gépjármű volt és mára 240 e km-et futott..."

 

nagymajdonfacebook


Információink szerint ősszel bezárják az uszodát is, amely körül számos vita keletkezett már a Nógrád megyei városban, hogy szükség volt -e a városnak erre az intézményre vagy sem. Az biztos, hogy régebben a Fideszes polgármester, Nagy-Majdon József az mondta: „ ha már meg van üzemeltetnünk kell". Kérdés az uszoda bezárásával nyer a város vagy sem, az biztos, hogy az uszodára felvett hiteleket továbbra is fizetni kell az önkormányzatnak, ha üzemel, ha nem.


Hírportálunk megkereste a Polgármesteri Hivatalt, ahol az ügyel kapcsolatosan később ígértek tájékoztatást.

 

HÍR PORT24

 

2012-08-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite