2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonNagy Anna: csak minden második munkaképes ember dolgozik

Nagy Anna: csak minden második munkaképes ember dolgozik


Nagy Anna01Rendkívül alacsony a foglalkoztatottság Magyarországon, a munkaképes állampolgárok közül csak minden második dolgozik - mondta Nagy Anna a köztévé reggeli műsorában.


A kormányszóvivő közölte, hogy ezzel a számmal nagyon rosszul állunk Európában, egyedül csak Málta van lemaradva mögöttünk. Nagy Anna az MTV reggeli műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány célja, hogy 2014 végére 300 ezer új munkahelyet hozzon létre.


Közmunkaprogram


A kormányszóvivő beszélt a közmunkaprogramról is, elmondta, hogy szeretnék kibővíteni a közmunkások körét, egyrészt azok körét, akik fogadhatnak közmunkásokat, másrészt azoknak a területeknek a körét, ahol közmunkát lehet végezni. Példaként említette az egyházakat és az alapítványokat. Hozzátette: „fontos cél, hogy ne az legyen valakinek az élete, hogy parkolópályán van".


Nagy Anna a munkahelyekkel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy vannak olyan területek, ahová több százezer embert várnának, példaként említette az építőipart, a mezőgazdaságot. Nagy szükség van jó szakemberekre Magyarországon, lasszóval próbálják fogni a szakmunkás iskolák a tanulókat. Hozzátette: csak idén 3,5 milliárdot költünk arra, hogy ösztönözzük a fiatalokat, hogy jöjjenek mert nagy szükség van rájuk.


Felsőoktatási törvény


Szerdán tárgyalta a kormány első olvasatban a koncepciót - mondta a kormányszóvivő. Hozzátette: a végső koncepció májusra készülhet el és nyár körül kerülhet a parlament elé.


Gyógyszerkassza


Arra a kérdésre, hogy 100-120 milliárddal csökkenteni kívánja a kormány a gyógyszerkasszát, Nagy Anna elmondta, hogy a kormány célja, hogy a betegnek ne kelljen többet fizetni a gyógyszerekért.


Forrás: MTV/MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-04-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite