2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonNagycsaládoknak írtak ki szociális üdülési pályázatot

Nagycsaládoknak írtak ki szociális üdülési pályázatot


Nagycsaládoknak írt ki szociális üdülési pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA); a jelentkezők több mint negyven szálláshely közül választhatnak. Az üdüléshez fizetendő önrész egy négygyermekes családnak 3-6 éjszakára 20 ezer forint, plusz az idegenforgalmi adó.

család

Képünk illusztráció!


Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az Erzsébet-program pályázatait ismertetve azt hangoztatta, a kormány célja az, hogy minden gyermek eljuthasson nyári táborba, például a Balatonhoz. Az államtitkár a kormány családpolitikája nemzetközileg is elismert ékkövének nevezte az Erzsébet programot, és emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években 400 ezernél többen vehettek részt abban, köztük 200 ezer gyermek.


Közölte, a kormány az Erzsébet utalványok forgalmazásából befolyó 3 milliárd forintot további 3 milliárd forinttal egészíti ki, így idén összesen 6 milliárd forintért írhatnak ki pályázatokat. Novák Katalin az MTI-nek azt mondta, tavaly 43 ezren vehettek részt a nagycsaládos üdülési programban, és idén az a céljuk, hogy ezt - a megduplázott támogatásnak köszönhetően - kétszeresére emeljék.


A rendezvényen kiosztott tájékoztató szerint idén 70 pályázatot hirdetett meg az MNÜA. A dokumentum szerint az Erzsébet-program a kedvezményezettek köréből idén is kiemelten a nagycsaládosokat, a fogyatékossággal élőket valamint a nyugdíjasokat részesíti üdülési, kikapcsolódási támogatásban.


A nagycsaládos szociális üdülési pályázatra 30 napig lehet jelentkezni. A felnőtteknek 5 ezer, a 3-14 év közötti gyerekeknek 2500 forintot kell fizetni. Az üdülési idő 3-6 éjszaka attól függően, hogy elő-, utó-, vagy főszezonra jelentkeznek-e a családok, továbbá függ az adott szálláshely szolgáltatásaitól is.


A pályázaton nyertes családok több mint negyven szálláshely közül választhatnak; ezek egy része vízparton, strandok közelében, például a Balatonnál, Hévízen vagy Balfon található, de vannak köztük hegyvidéki panziók is. A szálláshelyek listájáról a www.erzsebetprogram.hu oldalon választhatnak majd üdülőhelyet és foglalhatnak időpontot a nyertesek A nagycsaládok december 31-éig használhatják fel az üdülési lehetőséget.


A pályázati kiírásra elektronikus úton, ugyancsak az Erzsébet-program honlapján, egy adatlap kitöltésével lehet jelentkezni. Novák Katalin arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagycsaládos pályázat mellett további "futó" pályázatokra is lehet még jelentkezni az oldalon keresztül, így például a tavaszi, az őszi és a nyári tematikus - például sport- vagy művészeti - gyerektáborokra.


Akiknek nincs internetkapcsolata, azok az úgynevezett segítőpont hálózattól kérhetnek segítséget, így például a kormányablakokban, vagy a sokgyerekesek a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi irodáiban. A pályázati jelentkezéshez személyesen is lehet segítséget kérni Budapesten, VI. kerület, Podmaniczky utca 43 alatti irodában. Az alapítvány 06 1 371 32 42-es információs telefonszáma munkanapokon 8-16 óráig hívható.


A Duna palotában tartott rendezvényen - Novák Katalin részvételével - osztották ki a Nyári élmények 2014 pályázat díjait is. A gyerekek feladata az volt, hogy a táborokban eltöltött napjaikat képzőművészet alkotásokkal, rajzokkal, festményekkel vagy írásos élménybeszámolókkal mutassák be. A több korosztályban és műfajban kiírt pályázatra 723 pályamű érkezett, a nyertesek egyebek mellett családi üdülési lehetőségeket nyertek.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite