2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNagy-Majdon József a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Bátonyterenyén

Nagy-Majdon József a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Bátonyterenyén

 

Ismét Nagy-Majdon Józsefet indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választáson, Bátonyterenyén. Ezt Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei elnöke jelentette be a pártszövetség sajtótájékoztatóján.

nmj_becso0708

Fotó: Motion Picture


„Felszállt a füst Bátonyterenyén is a Fidesz-KDNP közös jelöltje a 2014-es önkormányzati választásokon Nagy-Majadon József a város jelenlegi polgármestere. Nagy-Majdon Józsefet mind a helyi szervezet, mind a megyei választmány, mind pedig az országos választmány egyhangú döntéssel támogatta az indulásban" - mondta Becsó Zsolt a pártszövetség sajtótájékoztatóján.


Becsó Zsolt hangsúlyozta: Nagy-Majdon József olyan intézkedéseket tett az elmúlt időszakban, amelyeknek köszönhetően a város kilábalhatott a korábbi csődhelyzetből. Sikerült konszolidálni Bátonyterenye működését, mintaértékű közfoglalkoztatási program indult, jelentős fejlesztések zárultak le, a munkahelyteremtés tekintetében pedig Bátonyterenye példaértékű a nógrádi települések számára. Hiszen mint mondta a helyi cégek jelentős beruházásokat hajtottak végre, az ipari parkot pedig egyre többen választják. Becsó Zsolt kiemelte azt is: mindezek nem valósulhattak volna meg a kormányzat támogatása nélkül. Hangsúlyozta: Bátonyterenyére az elmúlt négy évben ötmilliárd forintot meghaladó fejlesztési támogatás érkezett. Majd hozzátette: a most következő 2014-2019-es ciklus a Nógrád megyei város szempontjából a legfontosabb lesz, hiszen most dől majd el az, hogy a budapesti fejlesztési pólus részévé tud válni, vagy végleg leszakad és kiüresedik. Véleménye szerint Nagy-Majdon József támogatásával utóbbi nem történhet meg. Ezért azt kérte a választóktól, hogy ne térjenek le a helyes útról, bizalmukkal pedig tüntessék ki jelöltjüket, hiszen a megkezdett munkát folytatni kell. Ahogy mondta: még több munkahelyet kell teremteni és számos további fejlesztést (település, kulturális, oktatási, turisztikai) is meg kell majd valósítani. Becsó Zsolt egy szlogennel zárta beszédét: „Bátonyterenye nyerni akar". „Mozgalmas négy éven vagyunk túl, 2010-ben csődben vettük át a várost, és mondhatjuk azt, hogy ilyen csődben lévő városban értük el azt a sikert, hogy Kelet-Nógrádban a munkahelyteremtésnek a példájaként emlegetik egész Nógrád megyébe városunkat. Nem mondom azt, hogy a városban nem voltak anomáliák, ilyen probléma volt a közétkeztetés kérdése, amikor 1-2 napig probléma volt az ellátásban, vagy a jogszabályok változásai miatt a vízmű körül kialakult problémák, melyeket maradéktalanul tudtunk orvosolni. Ezektől függetlenül azt tudom mondani, hogy sikeres négy évet zárunk" - mondta el Nagy-Majdon József.


Nagy-Majdon József az elmúlt négy évet értékelve elmondta, hogy a korábbi harminc százalékos munkanélküliségi rátát tíz százalék alá sikerült csökkenteniük, köszönhetően a közfoglalkoztatási programoknak-tavaly mintegy 1100-an dolgoztak a START programban-, illetve a városban található cégeknek, melyekkel, mint mondta jó partnerségi viszonyt sikerült kialakítaniuk, tovább hangsúlyozta azt is: hogy a meglévők mellé új partnereket is találtak. Példaként említette az ipari parkba korábban betelepülő Alukov Kft.-t, melyben már a második ütemet tervezik, így újabb emberek kaphatnak majd munkát. A város polgármestere itt említette még a Sinia Bútorgyártó céget, amely ugyancsak Bátonyterenyét választotta bővítése helyszínéül, az új üzemcsarnokot előreláthatólag idén augusztusban adják majd át, ezzel pedig 150 új munkahelyet létesítenek. Bátonyterenye vezetője kiemelte azt is: a kis-és középvállalkozásokat is támogatják, a foglalkoztatás növelésének érdekében.

 

Kitért továbbá arra is, hogy a munkahelyteremtés mellett az elmúlt években nagy hangsúlyt kaptak a különféle rendezvények. Itt említette többek között a Városnappal egybekötött Szüreti Mulatságot, a Palóc Világtalálkozót-melyet először Bátonyterenyén rendeztek meg-, illetve a Maconkai Búcsút is. Az oktatás kapcsán a város vezető elmondta: 2011-ben egyházi iskola indult Kisterenyén, mely véleménye szerint szintén egy sikertörtént.

 

Nagy-Majdon József úgy fogalmazott: az eddigi négy év arra volt elegendő, hogy az alapokat lerakják, az igazi építkezés pedig csak most következhet majd. Ehhez a választók támogatását kérte. A polgármester zárásként hangsúlyozta: amennyiben sikerül nyernie, abban az esetben még több cég települhet majd be Bátonyterenyére, ezáltal pedig még több ember számára tudnak majd biztos megélhetést jelentő munkát adni.


Remenár János/NÓGRÁD24
Fotó: Motion Picture

 

2014-07-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite