2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonNegyven hallgatónak ad ösztöndíjakat partnereivel az SZTE gazdaságtudományi kara

Negyven hallgatónak ad ösztöndíjakat partnereivel az SZTE gazdaságtudományi kara


Negyven olyan tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatónak kínál ösztöndíjakat partnerei segítségével a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gazdaságtudományi Kara, aki szeptemberben nappali tagozaton, önköltséges alapképzésben kezdi meg tanulmányait - közölte Vilmányi Márton dékán az MTI-vel.

egyetem001

illusztráció

Mivel a kar a következő tanévtől csak önköltséges formában fogadhat alapképzésben tanulókat, nagy szükség van a támogatásra - mondta az egyetemi docens.

A diákok a kar honlapján (www.eco.u-szeged.hu/osztondíj) augusztus 10-éig két típusú, rész- vagy teljes ösztöndíjra nyújthatnak be pályázatot. A hallgatók az alapító (Dexter Kft., Printker Zrt., Provice Kft., Realio Kft., Scriptum Zrt., Tisza Volán Zrt., Universitas-Szeged Nonprofit Kft., Ökonómia Alapítvány) nevét viselő vállalati ösztöndíjakra, továbbá a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíjra pályázhatnak.

A szakember tájékoztatása szerint az ösztöndíjak alapításával új lehetőség nyílik a kar és vállalati-intézményi partnerei számára az együttműködésre. Míg korábban elsősorban a közös kutatási projektek jellemezték a kooperációt, az ösztöndíjak révén a partnerek a tehetséggondozásba is bekapcsolódnak.

Az ösztöndíj-alapítás során a kar partnerei hangsúlyozták: a Szegeden végzett közgazdászok kiválóan teljesítenek munkájukban, és amellett, hogy magas színvonalú szakmai tudással felvértezve kerülnek ki az iskolapadból, a vállalati környezetbe könnyen beilleszkedő kollégák válnak belőlük. Ezért is fontos számukra, hogy az utánpótlás képzése révén jól képzett szakemberek lehessenek a régió gazdaságának szereplői.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite