2021. április 13., kedd - Ida
Keresés a tartalomban

vulkankitores Kitört vasárnap este az egyik legaktívabb indonéz tűzhányó, a Ternate szigetén magasodó Gamalama vulkán, s lávaömlése, hamueregetése ezreket kényszerített menekülésre körzetéből.

fagyallo A benzotriazol nevű vegyületcsoportot mutatta ki az Északi-tenger vizében a németországi Hamburg melletti Geesthachti Helmholtz Központ Partkutatási Intézete. Az anyag mérgező a vízi élőlényekre.

holdfogyatkozasegy Teljes holdfogyatkozás lesz december 10-én: közép-európai idő szerint félegy után kezdődik, és este fejeződik be - olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület (http://www.mcse.hu) honlapján.

Nagyvilág - 2011.12.01

irakegy Tizennyolc ember meghalt és harminc megsebesült csütörtökön két iraki terrorcselekményben.

Nagyvilág - 2011.11.29

csernobilegy Hamarosan újra látogatható lesz az 1986-ban katasztrófa sújtotta csernobili atomerőművet körülölelő biztonsági zóna Ukrajnában.

Nagyvilág - 2011.11.29

becs Megőrizte vezető helyét a világ legélhetőbb városainak rangsorában Bécs a Mercer amerikai tanácsadó cég szerint.

szuksegallapot Szükségállapotot hirdetnek ki 15 szlovákiai kórházban az ország egészségügyi rendszerében kialakult válsághelyzet miatt - jelentette be Iveta Radicová miniszterelnök a szlovák kormány rendkívüli ülése után hétfő este.

obamaegy Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az Egyesült Államok hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását az eddigi stabilról hétfő este a Fitch Ratings.

Nagyvilág - 2011.11.29

sztalinlanya Meghalt az egykori szovjet diktátor, Sztálin lánya, aki a hidegháború idején Nyugatra szökött, ahol a kommunista vezetés megdöbbenésére sikeres író vált belőle - közölte hétfőn több amerikai médiaforrás.

robots Áttörést értek el egy európai uniós finanszírozású program német, olasz, brit és izraeli kutató a robottechnikával segített idegsebészetben - jelentette be hétfőn brüsszeli közleményben az Európai Bizottság.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite