2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

Föld népességeAz ENSZ Népesedési Alapjának (UNFPA) jelentése szerint ma éri el a Föld népessége a hétmilliárdot, és ha ilyen ütemben nő tovább, 2100-ra már tízmilliárd ember él majd a bolygón. Pongrácz Tiborné, a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese az MTI-nek nyilatkozva ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a növekedés üteme a jövőben várhatóan csökken.

valsag Az idei év első felében a globális konjunktúra dinamikája veszített lendületéből. A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb előrejelzése alapján 2011-re a világgazdaság növekedése a tavalyi 5,1 százaléknál kisebb mértékű, 4,0 százalék lesz - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Nagyvilág - 2011.10.24

capa Cápariadót fújtak az ausztrál hatóságok vasárnap, és elrendelték annak a nagy fehér cápának a leölését, amely előző nap szétmarcangolt egy amerikai búvárt az ország délnyugati partvidékén, Perth közelében.

foldrengesegy Nyolcvanöten meghaltak a vasárnapi törökországi földrengésben. A 7,3-es földrengés déltájban rázta meg a kelet-törökországi, Iránnal határos Van tartomány hasonló nevű székhelyét.

unioMegkezdődött vasárnap délelőtt az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek egynapos találkozója, az ülésen az elnöklő Herman Van Rompuy szerint a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést serkentő, a nemzetközi válság kezelésére alkalmas intézkedésekről tárgyalnak.

Robert FicoCsak jelentősen korlátozott jogkörökkel és az államfő szigorú ellenőrzése alatt fog működni az átmeneti szlovák kormány - jelentette be Robert Fico, az ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer) elnöke pénteken Pozsonyban.

Nagyvilág - 2011.10.21

kadhafid Figyelem! A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas kép- és szöveganyagot tartalmaz! 42 év uralkodást és nyolc hónapi véres polgárháborút követően golyókkal a testében végezte a líbiai bukott vezetője, Moammer Kadhafi, akit csütörtökön, hosszas tűzpárbaj után kerítettek kézre a felkelők.

kinailany FIGYELEM! A cikk tartalma és a kép megrázó tartalmú! Videó a balesetről! Meghalt az a kétéves kínai kislány, akit két alkalommal is elütöttek egy dél-kínai város piacán és számos járókelő ment el mellette anélkül, hogy segítséget nyújtott volna neki - adta hírül a Hszinhua hírügynökség pénteken.

talibok A pakisztáni Szvat-völgybe történő visszatérésével és újabb háborúskodással fenyegetőzött pénteken Maulvi Fazlullah, akinek jelenleg Afganisztánban van a főhadiszállása.

kadhafiAz Átmeneti Nemzeti Tanács szóvivője azt mondta: Kadhafival a forradalmárok végeztek. A volt líbiai vezető halálát történelmi pillanatnak nevezte, amely véget vet a diktatúrának.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite