2020. február 27., csütörtök - Ákos, Bátor
Keresés a tartalomban

Werner HoyerAz új magyar alkotmány jóváhagyása kapcsán aggodalmát fejezte ki hétfőn Werner Hoyer, a német külügyminisztérium államminisztere.

fukusima01A földrengés és szökőár megrongálta az erőmű reaktorainak hűtőrendszerét, a kármentés során több ezer tonna tengervizet, majd vezetékes vizet használtak fel a reaktorok hűtéséhez. Ez a sugárszennyezett víz elárasztott az erőmű hat reaktora közül háromnak a géptermét.

Navracsics Tibor01Az új alkotmány alapul szolgál Magyarország lelki és szellemi megújulásához, tükrözi a nemzet múltját, jelenét és jövőjét, valamint a magyar nép alapvető értékeit - írta a miniszterelnök-helyettes.

fukusima01A japán természeti katasztrófa miatti problémák, a fukusimai atomerőmű súlyos helyzete bizonytalanná teszik a világgazdaság kilátásait, ezért a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) minél előbb ki kell vizsgálnia a japán események világpiaci hatásait - közölte Japán pénzügyminisztere, Noda Josihiko az IMF tavaszi gyűlésén.

japan_foldrengesÚjabb erős földrengés rázta Japán fő szigetének, Honsúnak a középső részét szombaton, helyi idő szerint délelőtt 11 óra 19 perckor.

bombázásA Human Rights Watch és helyi lakosok egyaránt azt állították, hogy csütörtök este kazettás, avagy fürtös bombákat szórtak Miszrátára a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők.

Orbán_EU01Horvátország uniós csatlakozását sürgette a miniszterelnök Brüsszelben. Mint mondta: jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy ha mi ezt a területet nem integráljuk, akkor majd integrálja más.

földrengés01Néhány órán belül több földmozgás is sújtotta Honsu térségét Japánban. A 4,1-es és 6,1-es erősségű rengések hatására egyelőre nem kellett szökőárriadót elrendelni.

minszkŐrizetbe vették a hétfői, 12 halálos áldozatot követelő minszki metrórobbantás fő gyanúsítottját. A pokolgépben elhelyezett betonvas darabkák és fémgolyók arra utalnak, a tettesek emberéletek kioltására törekedtek.

Líbia03Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint bizonyítékok utalnak arra, hogy fogságba esett felkelőket végeztek ki a Kadhafi-rezsimhez hű erők az elmúlt napokban a kelet-líbiai Adzsdábija környékén.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite