2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

bombázásA Human Rights Watch és helyi lakosok egyaránt azt állították, hogy csütörtök este kazettás, avagy fürtös bombákat szórtak Miszrátára a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők.

Orbán_EU01Horvátország uniós csatlakozását sürgette a miniszterelnök Brüsszelben. Mint mondta: jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy ha mi ezt a területet nem integráljuk, akkor majd integrálja más.

földrengés01Néhány órán belül több földmozgás is sújtotta Honsu térségét Japánban. A 4,1-es és 6,1-es erősségű rengések hatására egyelőre nem kellett szökőárriadót elrendelni.

minszkŐrizetbe vették a hétfői, 12 halálos áldozatot követelő minszki metrórobbantás fő gyanúsítottját. A pokolgépben elhelyezett betonvas darabkák és fémgolyók arra utalnak, a tettesek emberéletek kioltására törekedtek.

Líbia03Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint bizonyítékok utalnak arra, hogy fogságba esett felkelőket végeztek ki a Kadhafi-rezsimhez hű erők az elmúlt napokban a kelet-líbiai Adzsdábija környékén.

földrengés016,3-as fokozatú földrengés rázta meg Japán északkeleti részét. A fukusimai erőmű dolgozóit evakuálják.

fukusima01A nukleáris eseményeket rangsoroló (INES-) skálán az eddigi ötösről a legmagasabb, hetes fokozatúra emelték a japán fukusimai atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését - erősítette meg kedden a japán atomipar-biztonsági hivatal a sajtóban korábban megjelent értesüléseket.

japan_foldrenges04Újabb heves, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét, amelynek következtében a hatóságok szökőárriadót rendeltek el. A rengés Tokióban is érezhető volt.

tejKét kínai tejüzemben hústartósításhoz használt nitrittel szennyezték a friss tejet, hogy szándékosan károsítsák a tejfogyasztók egészségét. A tej miatt három gyerek meghalt és harminchat megbetegedett. Egy embert őrizetbe vettek.

sugarszennyezesA japán kormányszóvivő szerint jelentősen csökkent egy újabb radioaktív szivárgás kockázata a fukusimai atomerőműben. Arról még nincs végleges döntés, hogy kötelezővé tennék a kitelepítést az erőmű 20 km-es körzetéből.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite