2021. szeptember 23., csütörtök - Tekla
Keresés a tartalomban

fukusimaA Fukusima-1 atomerőműnél a megengedettnél több mint háromezerszeres a tengervíz radioaktivitása, a jód 131-es izotópjának a küszöbértéket 3355-szorosan meghaladó koncentrációját mérték - közölték szerdán a japán hatóságok.

földrengés01Erős utórengés volt Japán északkeleti részén. A Richter-skála szerint 6,4-es erősségű, helyi idő szerint este 8 óra előtt néhány perccel bekövetkezett földmozgás Tokióban is kilendítette a magasabb épületeket.

japan_foldrenges04Meghaladta a 11 ezret a pusztító földrengés halálos áldozatainak száma Japánban: a keddi tokiói adatok szerint a március 11-én pusztító földregésnek és szökőárnak 11063 halottja van, az eltűntek száma 17258.

Moammer KadhafiA bengázi harctéren szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók szerint Moammer Kadhafi besorozott egyetemistákat használ golyófogóként - jelentette a helyszínről Obersovszky Péter, az MTI Hírcentrum tudósítója.

fukusima01Tízmilliószoros a normál szinthez képest a sugárzás a Fukusima-1 atomerőmű második blokkjában. Erős radioaktivitást mértek a sérült Fukusima-1 (Daiicsi) atomerőmű kettes reaktorblokkjában, ezért evakuálták az ott dolgozó szakembereket vasárnap.

Líbia03Éjjel újabb légitámadást intéztek a nemzetközi katonai szövetség repülőgépei a líbiai főváros ellen.

fukusima01A magas sugárzás miatt leállították a munkát a fukusimai atomerőmű egyes reaktorblokkjában - közölte a Kyodo japán hírügynökség.

Nagyvilág - 2011.03.26

Líbia01A líbiai egészségügy tájékoztatása szerint 114-en vesztették életüket a külföldi légitámadásokban és 445-en sebesültek meg vasárnaptól szerdával bezárólag.

fukusimaAzt feltételezik a japán szakemberek: mivel a reaktornak van megtartóképessége, ebből következően a 3. blokk magja sérült meg. Ez esetben több radioaktív szennyeződés kerülhet ki, mint gondolták.

japan_foldrenges02Nagyjából 200 milliárd eurónyi kár keletkezett épületekben és az infrastruktúrában a Japán északkeleti részét sújtó földrengés és szökőár következtében - közölte pénteken a japán kormány.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite