2021. szeptember 19., - Vilhelmina
Keresés a tartalomban

Líbia08Megerősítette Anders Fogh Rasmussen, NATO főtitkár a korábbi híreket, miszerint a NATO-országok átveszik a líbiai katonai akciók irányítását.

Líbia04A koalíciós erők légitámadásai miatt nappal a harckocsik nem támadtak, viszont a kormányerők orvlövészeit a légicsapások sem tudták eltántorítani attól, hogy egész nap lőjenek, akire csak tudnak.

LíbiaA nyugati szövetségesek negyedik napja támadják a líbiai fővárost, hogy érvényesítsék az ENSZ repülési tilalomról szóló határozatát. A Kadhafihoz hű erők szünet nélkül lövik a lázadók kezén lévő Misztráta városát, a harcokban több civil is meghalt.

Nagyvilág - 2011.03.22

F16Palesztin szélsőségesek rakétákat és aknagránátokat lőttek a zsidó állam területére, erre az izraeli légierő több hullámban támadott gázai övezeti területeket.

fukusimaA füst miatt minden helyreállítási munkát leállítottak. Az erőmű környékén a radioktivitás szintje 1600-szoros a megengedett értéknek.

Líbia08Újabb légitámadás kezdődött a líbiai főváros, térségében. A nyugati szövetségesek Kadhafi irányító központját vették célba.

Nagyvilág - 2011.03.21

Líbia07Brüsszelben az éjjel jóváhagyták a NATO-nagykövetek a Líbia elleni fegyverembargóról szóló határozat végrehajtását. Hajnalban a brit királyi haditengerészet is bekapcsolódott a hadműveletbe, és éjjel találat érte Kadhafi tripoli palotakomplexumát.

Líbia08A líbiai diktátor szerint a szövetséges erők vezetői úgy fognak elbukni, mint Hitler és Mussolini. "A keresztények megállapodást kötöttek az országunk ellen, de nem kapnak az olajunkból... Agresszorok vagytok, állatok vagytok" - fogalmazott. A nemzetközi erők támadásai egyelőre szünetelnek, Líbiában viszont több helyen összecsaptak a kormányerők és a lázadók.

Líbia05Az állami televízió szerint legalább 48 ember vesztette életét, közülük huszonhatan Tripoliban, a sebesültek száma pedig legkevesebb 150.

Líbia07Több tankot kilőtt a francia légierő Líbiában a szombaton indított hadműveletben, melynek fő célja a líbiai felkelők védelme és a légtérzár betartatása. A líbiai állami televízió azt állította, hogy az általa "keresztes ellenségeknek" nevezett nyugati szövetségesek polgári célpontokat bombáznak Tripoliban.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite