2020. február 26., szerda - Edina
Keresés a tartalomban

tokioMár reggel a maximális kapacitás közelébe ért az áramszolgáltatás, a fukusimai atomerőműben történt robbanások miatt nagyon visszaesett az áramtermelés a szigetországban.

japan_foldrenges05A helikopteres akció kimenetele még bizonytalan. Illetékesek abban bíznak, hogy hamarosan újra áram alá helyezhetik az erőművet és beindíthatják a hűtőrendszereket.

japan_foldrenges04Egyre növekszik a múlt heti földrengés és cunami áltozatainak száma. Némi vigaszt jelenthet, hogy japán források szerint csütörtök délutánra részlegesen helyreállhat a Fukusima-erőmű áramellátása - elhárítva ezzel a további veszélyt.

japan_foldrenges02Az energetikai EU-biztos szerint a reaktorbaleset kicsúszott az ellenőrzés alól. A budapesti japán nagykövet ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy "mind a négy reaktor esetében urai a helyzetnek".

Nagyvilág - 2011.03.16

akihitojoAkihito japán császár nyilvános üzenettel fordult népéhez a természeti katasztrófa után öt nappal. Az uralkodó részvétét fejezte ki az áldozatul esett ezrek hozzátartozóinak és arra kért mindenkit, hogy ne adják fel a reményt.

mediatorvenyMintegy harmincan tüntettek kedden a New York-i magyar főkonzulátus épülete előtt a sajtószabadság védelme címén. Bukarestben újságírók tiltakoztak.

Martin SchulzAz Európai Parlament szocialista frakcióvezetője szerint az uniónak "egy hangon", Orbán Viktorral az élen kellene Líbia-ügyben szólnia.

fukusimaValószínűleg megrongálódott a Tokiótól északra lévő fukusimai atomerőmű 3-as reaktorának védőépülete. A japán kormány szóvivője, Edano Jukio elmondta, "a legvalószínűbb forgatókönyv", hogy gőz szivárgott ki a reaktor belsejéből.

japan_foldrenges03A radioaktív sugárzás mértékéről szóló hírek pánikot keltettek a tokiói lakosság körében. Sokan elhagyják a várost, mások lázas felvásárlásba kezdtek.

Tőkés LászlóDélután Kolozsváron Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint a Magyar Ifjúsági Tanács és a Bálványosi Szabadegyetem 25 tagú csapata is letette az esküt.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite