2020. január 18., szombat - Piroska
Keresés a tartalomban

Orván-Iveta01Orbán Viktor és Iveta Radicová Pozsonyban szignózta a szerződést. A kelet-szlovákiai Nagykürtös és magyarországi Vecsés közti gázvezeték szlovák oldalon mintegy 20 kilométernyi, a magyar oldalon pedig 95 kilométernyi hosszú lenne.

PozsonyJóváhagyta a szlovák állampolgársági törvényt módosító javaslatokat kedden a pozsonyi kormány. A téma februárban kerül a szlovák parlament elé. A módosítási indítvány leglényegesebb eleme, hogy a jövőben már nem veszítené el szlovák állampolgárságát az, aki felvenné egy más ország állampolgárságát.

domodedovo01Az amerikai elnök, az ENSZ-főtitkár és az Európai Unió elnöke is élesen elítélte a 35 halálos áldozatot követelő hétfői moszkvai merényletet.

domodedovoLegalább 31 ember életét vesztette a merényletben, több mint 130-an megsérültek. A Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatról, de már felvették a kapcsolatot a konzulátussal. A robbanás az egyik csarnokban történt, a hatóságok egyelőre nem tudják meghatározni a pontos helyét. Egyes hírek szerint az érkezési oldal csomagkiadójánál, míg más információk szerint az indulási oldalon robbantottak. 

Orbán KarióbanGyurcsány szaúdi focistákra tett megjegyzése óta megszűnt a diplomáciai kapcsolat a érintett térség országaival, ezért is vezetett Orbán Viktor első útja az EU-elnökség átvétele után elsőként Kairóba.

Nagyvilág - 2011.01.24

silvio-berlusconiMíg egy felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele úgy véli, az olasz miniszterelnöknek szexbotrányai után le kellene mondania, pártja egyre népszerűbb.

matrjoska"Ez itt nem Nagy-Magyarország, ez az akkori Habsburg-monarchia térképe" - nyilatkozta egy külföldi diplomata a botrányt kiváltó kultúrtörténeti szőnyeggel kapcsolatban, ami az Európai Tanács brüsszeli épülete előtt található.

Irak01Joe Biden amerikai alelnök reményét fejezte ki, hogy Irak idővel maga is meg tudja védelmezni biztonságát, egyben sajnálatát fejezte ki, hogy 2003-ban George Bush elnöksége idején megszállták az arab országot.

Schmitt Pál 001A magyar állampolgárság felvételére buzdítja a szlovákiai magyarokat Schmitt Pál. A köztársasági elnök ma Pozsonyba látogatott, ahol találkozik a félmilliós magyar kisebbség képviselőivel és már tárgyalt Ivan Gasparovic szlovák államfővel is.

orban_euA magyar miniszterelnök strasbourgi beszéde és néhány EP-képviselő izgatottsági rohama után itt az ideje a verbális leszerelésnek és a magyar médiatörvényről zajló vita objektív mederbe való terelésének - állapította meg csütörtöki kommentárjában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite