2021. szeptember 19., - Vilhelmina
Keresés a tartalomban

orban_euAz Európai Uniónak el kell kerülnie, hogy belső vitáiban szembeállítsák a versenyképességet és a szolidaritást, mert akkor az utóbbi veszíteni fog - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben, az Európai Bizottságnak az unió felzárkóztatási politikájáról rendezett konferenciáján.

egyiptom01Az Egyesült Államok arra koncentrál, hogy ne terjedjen tovább az erőszak, és támogatja az egyiptomiakat alapvető emberi jogaik és szabadságaik gyakorlásában - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.

nemetvonatÖsszeütközött két vonat szombat éjjel Németországban. A balesetben legalább tíz ember életét vesztette, húszan pedig súlyosan megsérültek - közölte a rendőrség.

egyiptomi_zavargasokA Külügyminisztérium közlése szerint, az Egyiptomban tartózkodó magyarok még nem fordultak segítségért az egyiptomi magyar nagykövetséghez.

akasztasIránban kábítószer-csempészet vádjával kivégeztek egy holland állampolgársággal rendelkező iráni nőt, aki 2009 decemberében részt vett a kormányellenes tüntetéseken.

Orván-Iveta01Orbán Viktor és Iveta Radicová Pozsonyban szignózta a szerződést. A kelet-szlovákiai Nagykürtös és magyarországi Vecsés közti gázvezeték szlovák oldalon mintegy 20 kilométernyi, a magyar oldalon pedig 95 kilométernyi hosszú lenne.

PozsonyJóváhagyta a szlovák állampolgársági törvényt módosító javaslatokat kedden a pozsonyi kormány. A téma februárban kerül a szlovák parlament elé. A módosítási indítvány leglényegesebb eleme, hogy a jövőben már nem veszítené el szlovák állampolgárságát az, aki felvenné egy más ország állampolgárságát.

domodedovo01Az amerikai elnök, az ENSZ-főtitkár és az Európai Unió elnöke is élesen elítélte a 35 halálos áldozatot követelő hétfői moszkvai merényletet.

domodedovoLegalább 31 ember életét vesztette a merényletben, több mint 130-an megsérültek. A Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatról, de már felvették a kapcsolatot a konzulátussal. A robbanás az egyik csarnokban történt, a hatóságok egyelőre nem tudják meghatározni a pontos helyét. Egyes hírek szerint az érkezési oldal csomagkiadójánál, míg más információk szerint az indulási oldalon robbantottak. 

Orbán KarióbanGyurcsány szaúdi focistákra tett megjegyzése óta megszűnt a diplomáciai kapcsolat a érintett térség országaival, ezért is vezetett Orbán Viktor első útja az EU-elnökség átvétele után elsőként Kairóba.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite