2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban
Nagyvilág - 2011.01.24

silvio-berlusconiMíg egy felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele úgy véli, az olasz miniszterelnöknek szexbotrányai után le kellene mondania, pártja egyre népszerűbb.

matrjoska"Ez itt nem Nagy-Magyarország, ez az akkori Habsburg-monarchia térképe" - nyilatkozta egy külföldi diplomata a botrányt kiváltó kultúrtörténeti szőnyeggel kapcsolatban, ami az Európai Tanács brüsszeli épülete előtt található.

Irak01Joe Biden amerikai alelnök reményét fejezte ki, hogy Irak idővel maga is meg tudja védelmezni biztonságát, egyben sajnálatát fejezte ki, hogy 2003-ban George Bush elnöksége idején megszállták az arab országot.

Schmitt Pál 001A magyar állampolgárság felvételére buzdítja a szlovákiai magyarokat Schmitt Pál. A köztársasági elnök ma Pozsonyba látogatott, ahol találkozik a félmilliós magyar kisebbség képviselőivel és már tárgyalt Ivan Gasparovic szlovák államfővel is.

orban_euA magyar miniszterelnök strasbourgi beszéde és néhány EP-képviselő izgatottsági rohama után itt az ideje a verbális leszerelésnek és a magyar médiatörvényről zajló vita objektív mederbe való terelésének - állapította meg csütörtöki kommentárjában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Orbán Viktor06.03.Sajnálom, hogy önöket ilyen rútul rászedték - mondta Orbán Viktor Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén a képviselőtársaknak, akik felszólalásaikban bírálták a magyar médiatörvényt vagy annak visszavonását követelték.

Orbán Viktor3Az elmúlt húsz év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió - mondta Orbán Viktor szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.A miniszterelnök a soros magyar EU-elnökség munkaprogramját ismertetve hangsúlyozta, hogy kormánya az 56-os forradalmárok hitével akarja szolgálni az európai egység ügyét.

Robert FicoA pozsonyi napilap azt írja: a közeledő népszámlálás előtt a Magyar Koalíció Pártja és a Híd is bejelentette, hogy kampányt indít a szlovákiai kisebbségek körében azzal a céllal, minél többen merjék vállalni a nemzetiségüket, ám a cikkíró szerint mások buzdítására is szükség lenne.

NavracsicsAlapvető félreértéseket kell tisztázni a médiatörvénnyel kapcsolatban, amely teljes mértékben a vonatkozó európai uniós irányelvre épül - emelte ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden kiadott közleményében, amelyben összefoglalta az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó, valamint kulturális bizottságainak előző napi strasbourgi összevont ülésén elhangzott érvelését.

TuniszMár csak a betört ablaküvegek és a megrongált épületrészek emlékeztetnek a néhány nappal ezelőtti zavargásokra Tunéziában, s noha tüntetések és rendbontások már nincsenek, a helyzet még nem nyugodott le - tájékoztatta a helyszínről az MTI-t Marosi Antal, a közszolgálati médiumok kiküldött tudósítója.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite