2021. március 4., csütörtök - Kázmér
Keresés a tartalomban

Irak01Joe Biden amerikai alelnök reményét fejezte ki, hogy Irak idővel maga is meg tudja védelmezni biztonságát, egyben sajnálatát fejezte ki, hogy 2003-ban George Bush elnöksége idején megszállták az arab országot.

Schmitt Pál 001A magyar állampolgárság felvételére buzdítja a szlovákiai magyarokat Schmitt Pál. A köztársasági elnök ma Pozsonyba látogatott, ahol találkozik a félmilliós magyar kisebbség képviselőivel és már tárgyalt Ivan Gasparovic szlovák államfővel is.

orban_euA magyar miniszterelnök strasbourgi beszéde és néhány EP-képviselő izgatottsági rohama után itt az ideje a verbális leszerelésnek és a magyar médiatörvényről zajló vita objektív mederbe való terelésének - állapította meg csütörtöki kommentárjában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Orbán Viktor06.03.Sajnálom, hogy önöket ilyen rútul rászedték - mondta Orbán Viktor Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén a képviselőtársaknak, akik felszólalásaikban bírálták a magyar médiatörvényt vagy annak visszavonását követelték.

Orbán Viktor3Az elmúlt húsz év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió - mondta Orbán Viktor szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.A miniszterelnök a soros magyar EU-elnökség munkaprogramját ismertetve hangsúlyozta, hogy kormánya az 56-os forradalmárok hitével akarja szolgálni az európai egység ügyét.

Robert FicoA pozsonyi napilap azt írja: a közeledő népszámlálás előtt a Magyar Koalíció Pártja és a Híd is bejelentette, hogy kampányt indít a szlovákiai kisebbségek körében azzal a céllal, minél többen merjék vállalni a nemzetiségüket, ám a cikkíró szerint mások buzdítására is szükség lenne.

NavracsicsAlapvető félreértéseket kell tisztázni a médiatörvénnyel kapcsolatban, amely teljes mértékben a vonatkozó európai uniós irányelvre épül - emelte ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden kiadott közleményében, amelyben összefoglalta az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó, valamint kulturális bizottságainak előző napi strasbourgi összevont ülésén elhangzott érvelését.

TuniszMár csak a betört ablaküvegek és a megrongált épületrészek emlékeztetnek a néhány nappal ezelőtti zavargásokra Tunéziában, s noha tüntetések és rendbontások már nincsenek, a helyzet még nem nyugodott le - tájékoztatta a helyszínről az MTI-t Marosi Antal, a közszolgálati médiumok kiküldött tudósítója.

mediatorvenyCserbenhagyva címmel közöl cikket a magyar médiatörvényről friss számában a Der Spiegel, alcímében rámutatva: a legnagyobb magyarországi médiumok nyugati cégek tulajdonában vannak, ám ezek csak visszafogottan tiltakoznak az új jogszabály ellen.

ujszoNevetségesek és egyben elszomorítóak azok a reakciók, amelyek az Európa Parlament folyosóján leterített, magyar uniós elnökséget szimbolizáló szőnyeg mintázatát támadják - írta a Szőnyegporolók című jegyzetében a pozsonyi Új Szó című lap.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite