2021. március 4., csütörtök - Kázmér
Keresés a tartalomban

Schmitt Pál 001A magyar EU-elnökség prioritásait ismertette Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken Madridban egy tekintélyes gazdasági rendezvényen, elsősorban a versenyképesség javításával és a munkahelyteremtéssel kapcsolatos feladatokra helyezve a hangsúlyt.

orban_barrosoA médiatörvény körüli vita továbbra is árnyékot vet az európai uniós elnökségre, és Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyar prioritások jövő heti európai parlamenti bemutatására szánt látogatása során több frakció részéről bírálatokra kell számítania - írta csütörtökön megjelent számában a European Voice című brüsszeli hetilap.

PozsonyNem egyezett meg a kisebbségi nyelvhasználati küszöb csökkentésében a szlovák kormánykoalíció.

mediatorvenyKözmeghallgatást szervez kedden az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) EP-frakciója.

honosításTöbb mint nyolcezren nyújtottak be eddig honosítás vagy visszahonosítás iránti kérelmet a szabadkai főkonzulátuson; május végéig minden időpont foglalt - írta hét végi számában a Magyar Szó című újvidéki lap.

Martonyi JánosMegnehezítették a kormány dolgát a médiatörvénnyel kapcsolatos bírálatok, de egyáltalán nem rontották el az EU-elnökség sikerének esélyeit - vélekedett Martonyi János egy vasárnapi osztrák televíziós vitaműsorban.

zsebGörögország a világ legkockázatosabb adós országa, megelőzve Venezuelát, de a legmagasabb kockázatú államadósok tízes globális listáján négy további EU-tagállam is szerepel, köztük most először Magyarország - áll az egyik legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport hétvégén ismertetett összesítésében.

tojasFazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Európai Unió hivatalos gyorsriasztási (RASFF) rendszerén keresztül érkezett információ alapján fokozott ellenőrzést rendelt el a Németországban dioxinos takarmánnyal szennyezett, állati eredetű termékek esetleges magyarországi behozatalának megakadályozására

ügynökA brit Sky News televízió értesülése szerint megnövelték a készültséget London-szerte, sőt a tévé még azt is tudni véli, hogy a hatóságok nemrég tájékoztatást kaptak arról, hogy mi a teendő egy olyan esetleges terrortámadás esetén, mint amilyen 2008-ban történt az indiai Mumbaiban.

alkotmányÖsszmagyar alkotmányt szorgalmaz Borboly Csaba, a székelyföldi Hargita megyei tanács elnöke, aki több alkotmánymódosító javaslatot is megfogalmazott az anyaország most készülő alaptörvényéhez - írta szerdai számában a Krónika.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite