2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

ügynökA brit Sky News televízió értesülése szerint megnövelték a készültséget London-szerte, sőt a tévé még azt is tudni véli, hogy a hatóságok nemrég tájékoztatást kaptak arról, hogy mi a teendő egy olyan esetleges terrortámadás esetén, mint amilyen 2008-ban történt az indiai Mumbaiban.

alkotmányÖsszmagyar alkotmányt szorgalmaz Borboly Csaba, a székelyföldi Hargita megyei tanács elnöke, aki több alkotmánymódosító javaslatot is megfogalmazott az anyaország most készülő alaptörvényéhez - írta szerdai számában a Krónika.

ujságTöbb külföldi lap is arról ír, hogy Magyarországnak el kell oszlatni a kételyeket a decemberben elfogadott médiatörvénnyel kapcsolatban, Orbán Viktor viszont csütörtökön külföldi újságíróknak azt mondta: ha az EU szükségesnek tartja a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt megteszik.

mediatorvenyMegkapta az Európai Bizottság a magyar médiatörvény angol fordítását és az ahhoz fűzött magyar kormányzati tájékoztatást - közölte szerdán Brüsszelben Olivier Bailly, az uniós végrehajtó testület szóvivője.

The TimesNem kell összefogni Magyarország ellen, messze van a diktatúrától - írja cikke címében Adam LeBor a The Times című londoni lap szerdai számában, alcímében pedig hozzáteszi, hogy Magyarország mintaképe nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher.

zdfPeter Frey a német köztévé esti politikai háttérműsorában azt mondta: a médiatörvény nemcsak a tízmillió magyart érinti, de valamennyi európait - és kínos helyzetbe hozza az Európai Unió többi 26 tagjának állam- és kormányfőit is.

KabulPokolgép robbant kedd reggel Kabul belvárosában, a detonációban egy rendőr meghalt, és hárman megsebesültek, köztük két rendőr - közölték a hatóságok.

unioSzankciókat követel a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt - írta a hétvégén a Die Welt című német lap online kiadása

euroA 1,3 millió lakosú balti ország polgárai ezzel búcsút intettek az eddigi fizetőeszköznek, az észt koronának, amely 1992-ben a szovjet rubelt váltotta fel. Észtországban a volt kommunista tömb államai közül Szlovénia (2007) és Szlovákia (2009) után a harmadikként vezették be az eurót.

angol repterTeljes káoszba döntötte Nagy-Britanniát szombaton a néhány nap szünet után évtizedek óta nem látott havazásokkal, kemény fagyokkal visszatért sarkvidéki tél. Az időjárás miatt le kellett zárni a legnagyobb brit repülőtereket, amelyeken számos budapesti járatot is töröltek.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite