2020. január 18., szombat - Piroska
Keresés a tartalomban

Robert FicoPénzmosással hozza kapcsolatba Robert Fico kormányfőt, a legerősebb kormánypárt elnökét egy hangfelvétel, amely csütörtökön, alig két nappal a parlamenti választás előtt került nyilvánosságra Szlovákiában.

PozsonyNem hozott kedvező eredményt a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd polgári párt számára az a felmérés, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Pozsonyban, két nappal a szlovákiai parlamenti választások előtt.

szlovakiaiarvizA megáradt folyók miatt a nagy gond Kelet-és Közép-Szlovákiában van, a legsúlyosabb a helyzet Kassa megyében. Több száz embert kellett kilakoltatni péntekre virradóra Kelet- és Közép-Szlovákiában, miután a megáradt folyók és patakok elöntötték lakóházaikat.

ujszoEgy "terület-körbevizelő gesztusnak" minősíti az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön Robert Fico és Ján Slota részéről azt a tényt, hogy Trianon-emléktáblát helyeznek el Révkomáromban a szlovák-magyar határon a dokumentum aláírásának 90. évfordulója alkalmával.

Horst KöhlerEgy Afganisztánnal kapcsolatos nyilatkozata kapcsán személyét ért éles ellenzéki bírálatok miatt hétfőn azonnali hatállyal lemondott hivataláról Horst Köhler német államfő. A 67 éves konzervatív politikus a lemondást bejelentő nyilatkozatban visszautasította a bírálatokat.

szlovaknagykovetPeter Weiss szerint precedens nélküli az unió és a NATO történelmében, hogy egy állam visszautasítja a konzultációt egy olyan kérdésben, amely egy másik ország állampolgárait is érinti. "Puha revizionizmusnak" nevezte a kettős állampolgárságról szóló törvénymódosítást Szlovákia nagykövete, utalva arra is, hogy a módosítást éppen a trianoni döntés évfordulója előtt hozták meg.

mozaszloAz újvidéki lapban a kettős magyar állampolgárságról szóló kommentárban azért megjegyzik, hogy nem lelkesítő", hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarországi lakosságnak csak 60 %-a támogatja a kettős állampolgárságot.

Jeórjiosz PapandreuGörögország legnagyobb távközlési vállalata valaki más számlatartozása miatt véletlenül a miniszterelnök vezetékes telefonját kapcsolta ki éppen azon a napon, amikor az országnak egy döntő fontosságú tartozást kellett rendeznie. A távközlési vállalat munkatársa tévedésből elírt egy számot.

PozsonyA szlovák kormányfő szerint, ha a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselői valóban kérni fogják a magyar állampolgárságot, ahogy ezt Csáky Pál pártelnök jelezte kedden, akkor el kell, hogy veszítsék parlamenti mandátumukat.

Robert FicoA szlovák kormányfő szerint "rosszul" kezdett az új magyar kormány. Robert Fico úgy véli: a kettős állampolgárságot lehetővé tevő törvény elfogadása, valamint az a tény, hogy Orbán Viktor első hivatalos útja Lengyelországba vezet, "felesleges idegességet váltott ki".

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite