2021. április 23., péntek - Béla
Keresés a tartalomban

Megrongálták a szlovák Trianon-emlékművet Révkomáromban - közölte Dusan Strauss, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szóvivője szombaton. Strauss szerint "minden bizonnyal provokációról van szó"; az ügyet a szlovák rendőrség már vizsgálja. A szlovák rendőrség közlése szerint ismeretlen személy valószínűleg kalapáccsal összetörte az emlékoszlop tábláját.

Orbán Viktor06.03.Nincs vesztegetni való idő Magyarországon, az új kormánynak gyorsan be kellett mutatnia gazdasági akciótervét - mondta Orbán Viktor pénteken egy bécsi nemzetközi banki tanácskozás vendégeként.

olajfolt2A Mexikói-öböl vizéből a felszíni szennyeződés lefölözésével eddig 4 millió gallon (15 millió liter) kőolajat tudtak kivonni mintegy 18 millió gallon (68 millió liter) olajos víz átmosásával - közölte pénteken az amerikai parti őrség.

Robert FicoPénzmosással hozza kapcsolatba Robert Fico kormányfőt, a legerősebb kormánypárt elnökét egy hangfelvétel, amely csütörtökön, alig két nappal a parlamenti választás előtt került nyilvánosságra Szlovákiában.

PozsonyNem hozott kedvező eredményt a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd polgári párt számára az a felmérés, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Pozsonyban, két nappal a szlovákiai parlamenti választások előtt.

szlovakiaiarvizA megáradt folyók miatt a nagy gond Kelet-és Közép-Szlovákiában van, a legsúlyosabb a helyzet Kassa megyében. Több száz embert kellett kilakoltatni péntekre virradóra Kelet- és Közép-Szlovákiában, miután a megáradt folyók és patakok elöntötték lakóházaikat.

ujszoEgy "terület-körbevizelő gesztusnak" minősíti az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön Robert Fico és Ján Slota részéről azt a tényt, hogy Trianon-emléktáblát helyeznek el Révkomáromban a szlovák-magyar határon a dokumentum aláírásának 90. évfordulója alkalmával.

Horst KöhlerEgy Afganisztánnal kapcsolatos nyilatkozata kapcsán személyét ért éles ellenzéki bírálatok miatt hétfőn azonnali hatállyal lemondott hivataláról Horst Köhler német államfő. A 67 éves konzervatív politikus a lemondást bejelentő nyilatkozatban visszautasította a bírálatokat.

szlovaknagykovetPeter Weiss szerint precedens nélküli az unió és a NATO történelmében, hogy egy állam visszautasítja a konzultációt egy olyan kérdésben, amely egy másik ország állampolgárait is érinti. "Puha revizionizmusnak" nevezte a kettős állampolgárságról szóló törvénymódosítást Szlovákia nagykövete, utalva arra is, hogy a módosítást éppen a trianoni döntés évfordulója előtt hozták meg.

mozaszloAz újvidéki lapban a kettős magyar állampolgárságról szóló kommentárban azért megjegyzik, hogy nem lelkesítő", hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarországi lakosságnak csak 60 %-a támogatja a kettős állampolgárságot.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite