2021. szeptember 22., szerda - Móric
Keresés a tartalomban

Robert FicoRobert Fico a megbízatást elfogadta, s azt mondta mindent megtesz annak érdekében, hogy erős és stabil kormány alakulhasson. Kormányalakítási megbízást kapott hétfőn az államfőtől Robert Fico, a szlovákiai parlamenti választáson legtöbb szavazatot szerzett Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt elnöke.

PozsonySzlovákia kormányt váltott és ez a legjobb, ami történhetett velünk - írja az Új Szó, mely szerint a mostani választások azt mutatták meg, hogy a szlovákok nagy része nem vevő a magyarellenességre. Szlovákia a hétvégén felugrott a visegrádi gyorsra: a V4-es országok közül utolsóként, de leváltotta a baloldali kormányt - vélekedik az Új Szó című szlovákiai magyar napilap hétfőn.

Megrongálták a szlovák Trianon-emlékművet Révkomáromban - közölte Dusan Strauss, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szóvivője szombaton. Strauss szerint "minden bizonnyal provokációról van szó"; az ügyet a szlovák rendőrség már vizsgálja. A szlovák rendőrség közlése szerint ismeretlen személy valószínűleg kalapáccsal összetörte az emlékoszlop tábláját.

Orbán Viktor06.03.Nincs vesztegetni való idő Magyarországon, az új kormánynak gyorsan be kellett mutatnia gazdasági akciótervét - mondta Orbán Viktor pénteken egy bécsi nemzetközi banki tanácskozás vendégeként.

olajfolt2A Mexikói-öböl vizéből a felszíni szennyeződés lefölözésével eddig 4 millió gallon (15 millió liter) kőolajat tudtak kivonni mintegy 18 millió gallon (68 millió liter) olajos víz átmosásával - közölte pénteken az amerikai parti őrség.

Robert FicoPénzmosással hozza kapcsolatba Robert Fico kormányfőt, a legerősebb kormánypárt elnökét egy hangfelvétel, amely csütörtökön, alig két nappal a parlamenti választás előtt került nyilvánosságra Szlovákiában.

PozsonyNem hozott kedvező eredményt a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd polgári párt számára az a felmérés, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Pozsonyban, két nappal a szlovákiai parlamenti választások előtt.

szlovakiaiarvizA megáradt folyók miatt a nagy gond Kelet-és Közép-Szlovákiában van, a legsúlyosabb a helyzet Kassa megyében. Több száz embert kellett kilakoltatni péntekre virradóra Kelet- és Közép-Szlovákiában, miután a megáradt folyók és patakok elöntötték lakóházaikat.

ujszoEgy "terület-körbevizelő gesztusnak" minősíti az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön Robert Fico és Ján Slota részéről azt a tényt, hogy Trianon-emléktáblát helyeznek el Révkomáromban a szlovák-magyar határon a dokumentum aláírásának 90. évfordulója alkalmával.

Horst KöhlerEgy Afganisztánnal kapcsolatos nyilatkozata kapcsán személyét ért éles ellenzéki bírálatok miatt hétfőn azonnali hatállyal lemondott hivataláról Horst Köhler német államfő. A 67 éves konzervatív politikus a lemondást bejelentő nyilatkozatban visszautasította a bírálatokat.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite