2021. március 4., csütörtök - Kázmér
Keresés a tartalomban

Jeórjiosz PapandreuGörögország legnagyobb távközlési vállalata valaki más számlatartozása miatt véletlenül a miniszterelnök vezetékes telefonját kapcsolta ki éppen azon a napon, amikor az országnak egy döntő fontosságú tartozást kellett rendeznie. A távközlési vállalat munkatársa tévedésből elírt egy számot.

PozsonyA szlovák kormányfő szerint, ha a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselői valóban kérni fogják a magyar állampolgárságot, ahogy ezt Csáky Pál pártelnök jelezte kedden, akkor el kell, hogy veszítsék parlamenti mandátumukat.

Robert FicoA szlovák kormányfő szerint "rosszul" kezdett az új magyar kormány. Robert Fico úgy véli: a kettős állampolgárságot lehetővé tevő törvény elfogadása, valamint az a tény, hogy Orbán Viktor első hivatalos útja Lengyelországba vezet, "felesleges idegességet váltott ki".

Csíksomlyói búcsúCsíksomlyó a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye, de most már a más vallású keresztények is szívesen vesznek részt a búcsújáráson. Zarándokok százezrei vesznek részt szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amelyet az idén a 443. alkalommal rendeznek meg.

Athéni tüntetásMost elsősorban a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakoznak. A szakszervezetek felhívására csütörtökön újabb 24 órás általános sztrájk kezdődött Görögországban a megszorító intézkedések ellen; a munkabeszüntetés a görög közszféra nagy részét érinti. A kórházakat, az iskolákat és a közösségi közlekedést is.

Robert FicoPozsony azt követeli, hogy azonnal üljön össze a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó szlovák-magyar vegyes bizottság, Orbán szerint pedig várható volt, hogy a kettős állampolgárság miatt a nemzeti pártok folyamatosan provokálják majd Magyarországot.

banA legfrissebb adatok szerint nyolcan haltak meg a kormányellenes tüntetők és a katonák szombati összecsapásaiban Bangkokban, a sérültek száma pedig megközelíti az ötvenet.

A tüntetők szombaton közölték, folytatják a harcot, annak ellenére, hogy a kormánycsapatok megpróbálják elszigetelni őket, és fogytán van élelmiszer-, víz- és üzemanyag-készletük. Tizenhatra nőtt a kormányellenes tüntetők és a rendőrök közötti bangkoki összecsapások halálos áldozatainak száma, a sebesültek között három külföldi is van - közölte a mentőszolgálat.

LondonA tizenhárom éve ellenzékben politizáló Konzervatív Párt nyerte a várható parlamenti mandátumok alapján a csütörtökön tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat, de valószínűleg nem lesz meg az abszolút többsége - erre utal a BBC által péntek hajnalban közölt új, korrigált exit poll-becslés. Hasonló helyzet csaknem négy évtizede nem fordult elő Nagy-Britanniában.

Nagyvilág - 2010.05.06

tornádóLegalább 23-an meghaltak, amikor nagy erejű viharos szél és hatalmas eső érte a délnyugat-kínai Csungking (Chongqing) városát csütörtökön hajnalban - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite