2020. január 25., szombat - Pál
Keresés a tartalomban

Csíksomlyói búcsúCsíksomlyó a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye, de most már a más vallású keresztények is szívesen vesznek részt a búcsújáráson. Zarándokok százezrei vesznek részt szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amelyet az idén a 443. alkalommal rendeznek meg.

Athéni tüntetásMost elsősorban a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakoznak. A szakszervezetek felhívására csütörtökön újabb 24 órás általános sztrájk kezdődött Görögországban a megszorító intézkedések ellen; a munkabeszüntetés a görög közszféra nagy részét érinti. A kórházakat, az iskolákat és a közösségi közlekedést is.

Robert FicoPozsony azt követeli, hogy azonnal üljön össze a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó szlovák-magyar vegyes bizottság, Orbán szerint pedig várható volt, hogy a kettős állampolgárság miatt a nemzeti pártok folyamatosan provokálják majd Magyarországot.

banA legfrissebb adatok szerint nyolcan haltak meg a kormányellenes tüntetők és a katonák szombati összecsapásaiban Bangkokban, a sérültek száma pedig megközelíti az ötvenet.

A tüntetők szombaton közölték, folytatják a harcot, annak ellenére, hogy a kormánycsapatok megpróbálják elszigetelni őket, és fogytán van élelmiszer-, víz- és üzemanyag-készletük. Tizenhatra nőtt a kormányellenes tüntetők és a rendőrök közötti bangkoki összecsapások halálos áldozatainak száma, a sebesültek között három külföldi is van - közölte a mentőszolgálat.

LondonA tizenhárom éve ellenzékben politizáló Konzervatív Párt nyerte a várható parlamenti mandátumok alapján a csütörtökön tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat, de valószínűleg nem lesz meg az abszolút többsége - erre utal a BBC által péntek hajnalban közölt új, korrigált exit poll-becslés. Hasonló helyzet csaknem négy évtizede nem fordult elő Nagy-Britanniában.

Nagyvilág - 2010.05.06

tornádóLegalább 23-an meghaltak, amikor nagy erejű viharos szél és hatalmas eső érte a délnyugat-kínai Csungking (Chongqing) városát csütörtökön hajnalban - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Beatrix királynőRiadalmat keltett egy ordítozó férfi egy II. világháborús amszterdami megemlékezésen: a tülekedésben több mint harmincan megsérültek, Beatrix királynőnek pedig sietve kellett távoznia a helyszínről.

Görög tüntetésMegostromolták a görög köztévét. Az athéni épületbe a megszorítások ellen tiltakozó tanárok hatoltak be tegnap késő este. A stúdióba is bejutottak, ahol éppen az oktatási miniszter nyilatkozott, aki végül sértetlenül elhagyta a helyszínt. A kétnapos általános sztrájk a rendőrök és a tüntetők összecsapásával kezdődött. A közalkalmazottak álláspontja szerint a megszorítások csak a kisembereket érintik.

Claudio ScajolaLemondott posztjáról kedden Claudio Scajola olasz gazdaságfejlesztési miniszter, miután gyanús ingatlanértékesítési ügybe keveredett. A tárcavezető, Silvio Berlusconi kormányfő egyik legszorosabb szövetségese, maga jelentette be a lemondást, de tagadta az ellene felhozott vádakat.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite