2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban

szlovaknagykovetPeter Weiss szerint precedens nélküli az unió és a NATO történelmében, hogy egy állam visszautasítja a konzultációt egy olyan kérdésben, amely egy másik ország állampolgárait is érinti. "Puha revizionizmusnak" nevezte a kettős állampolgárságról szóló törvénymódosítást Szlovákia nagykövete, utalva arra is, hogy a módosítást éppen a trianoni döntés évfordulója előtt hozták meg.

mozaszloAz újvidéki lapban a kettős magyar állampolgárságról szóló kommentárban azért megjegyzik, hogy nem lelkesítő", hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarországi lakosságnak csak 60 %-a támogatja a kettős állampolgárságot.

Jeórjiosz PapandreuGörögország legnagyobb távközlési vállalata valaki más számlatartozása miatt véletlenül a miniszterelnök vezetékes telefonját kapcsolta ki éppen azon a napon, amikor az országnak egy döntő fontosságú tartozást kellett rendeznie. A távközlési vállalat munkatársa tévedésből elírt egy számot.

PozsonyA szlovák kormányfő szerint, ha a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselői valóban kérni fogják a magyar állampolgárságot, ahogy ezt Csáky Pál pártelnök jelezte kedden, akkor el kell, hogy veszítsék parlamenti mandátumukat.

Robert FicoA szlovák kormányfő szerint "rosszul" kezdett az új magyar kormány. Robert Fico úgy véli: a kettős állampolgárságot lehetővé tevő törvény elfogadása, valamint az a tény, hogy Orbán Viktor első hivatalos útja Lengyelországba vezet, "felesleges idegességet váltott ki".

Csíksomlyói búcsúCsíksomlyó a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye, de most már a más vallású keresztények is szívesen vesznek részt a búcsújáráson. Zarándokok százezrei vesznek részt szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amelyet az idén a 443. alkalommal rendeznek meg.

Athéni tüntetásMost elsősorban a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakoznak. A szakszervezetek felhívására csütörtökön újabb 24 órás általános sztrájk kezdődött Görögországban a megszorító intézkedések ellen; a munkabeszüntetés a görög közszféra nagy részét érinti. A kórházakat, az iskolákat és a közösségi közlekedést is.

Robert FicoPozsony azt követeli, hogy azonnal üljön össze a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó szlovák-magyar vegyes bizottság, Orbán szerint pedig várható volt, hogy a kettős állampolgárság miatt a nemzeti pártok folyamatosan provokálják majd Magyarországot.

banA legfrissebb adatok szerint nyolcan haltak meg a kormányellenes tüntetők és a katonák szombati összecsapásaiban Bangkokban, a sérültek száma pedig megközelíti az ötvenet.

A tüntetők szombaton közölték, folytatják a harcot, annak ellenére, hogy a kormánycsapatok megpróbálják elszigetelni őket, és fogytán van élelmiszer-, víz- és üzemanyag-készletük. Tizenhatra nőtt a kormányellenes tüntetők és a rendőrök közötti bangkoki összecsapások halálos áldozatainak száma, a sebesültek között három külföldi is van - közölte a mentőszolgálat.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite