2021. április 13., kedd - Ida
Keresés a tartalomban

Beatrix királynőRiadalmat keltett egy ordítozó férfi egy II. világháborús amszterdami megemlékezésen: a tülekedésben több mint harmincan megsérültek, Beatrix királynőnek pedig sietve kellett távoznia a helyszínről.

Görög tüntetésMegostromolták a görög köztévét. Az athéni épületbe a megszorítások ellen tiltakozó tanárok hatoltak be tegnap késő este. A stúdióba is bejutottak, ahol éppen az oktatási miniszter nyilatkozott, aki végül sértetlenül elhagyta a helyszínt. A kétnapos általános sztrájk a rendőrök és a tüntetők összecsapásával kezdődött. A közalkalmazottak álláspontja szerint a megszorítások csak a kisembereket érintik.

Claudio ScajolaLemondott posztjáról kedden Claudio Scajola olasz gazdaságfejlesztési miniszter, miután gyanús ingatlanértékesítési ügybe keveredett. A tárcavezető, Silvio Berlusconi kormányfő egyik legszorosabb szövetségese, maga jelentette be a lemondást, de tagadta az ellene felhozott vádakat.

New York01A New York-i merényletkísérlettel összefüggésben a hatóságok egy 40 éves fehér férfit keresnek, akinek mozgását a helyszín közelében lévő térfigyelő kamera rögzítette - erősítette meg hétfőn Janet Napolitano belbiztonsági miniszter a CNN-nek nyilatkozva.

Csáky PálCsáky Pál szerint rossz volt a Robert Fico vezette kormány kisebbségi politikája, s az elmúlt négy évben gyakorlatilag semmiféle pozitív eredményt nem ért el.

PisztolyEgy pisztolylövés miatt pánik tört ki az észak-mexikói Guadalupe városában egy koncerten. A résztvevők egymáson átgázolva rohantak a kijáratokhoz, a tülekedésben öt embert agyontapostak. Öt embert tapostak agyon Mexikóban egy koncerten, ahol egy eldördült lövés miatt támadt emberéleteket követelő riadalom.

ProgresszSzombaton, több tonnányi ellátmánnyal sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson az orosz teherszállító űrhajó annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban egy meghibásodás miatt, az egyik orosz asztronautának kellett átvennie felette az irányítást.

New YorkPokolgépet találtak rendőrök szombat este a New York-i Times Square környékén egy parkoló gépkocsiban, a hatóságok lezárták és kiürítették a környéket.

olajfolt3Szükségállapotot hirdetett ki az Egyesült Államok déli részén fekvő Alabama állam kormányzója arra hivatkozva, hogy a Mexikói-öböl felszínén úszó hatalmas olajfolt komoly veszély Alabama környezeti állapotára és gazdaságára nézve.

IrakÖsszesen 328 emberéletet követeltek az erőszakos cselekmények idén áprilisban Irakban, a halálos áldozatok száma az előző hónaphoz és az egy évvel korábbihoz képest is csökkent - közölte a bagdadi kormány.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite