2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban

olajfolt3Szükségállapotot hirdetett ki az Egyesült Államok déli részén fekvő Alabama állam kormányzója arra hivatkozva, hogy a Mexikói-öböl felszínén úszó hatalmas olajfolt komoly veszély Alabama környezeti állapotára és gazdaságára nézve.

IrakÖsszesen 328 emberéletet követeltek az erőszakos cselekmények idén áprilisban Irakban, a halálos áldozatok száma az előző hónaphoz és az egy évvel korábbihoz képest is csökkent - közölte a bagdadi kormány.

olajfolt2Lebecsülte a British Petroleum (BP) brit olajtársaság annak lehetőségét, hogy a Mexikói-öbölben általa üzemeltetett olajplatformon végzetes kimenetelű baleset történhet, amelynek következtében az elmúlt napokban hatalmas nyersolajfolt alakult ki a tenger felszínén - derült ki a BP által az amerikai bányahatóságnak benyújtott kitermelési tervből.

LibanonBírálatok hullámát váltotta ki Libanonban egy gyilkosság gyanúsítottjának különösen erőszakos meglincselése. Az államfő pénteken elítélte a vandál tettet, amely szerinte beszennyezte Libanon arculatát.

Orbán Viktor 04.12Orbán Viktor mindig is történelmet akart írni, és most megtette, az "elképesztő" kétharmados parlamenti többség elnyerésével - írta a Fidesz választási eredményéről közölt kommentárjában a The Economist. A brit gazdasági-politikai folyóirat pénteken megjelent legfrissebb kiadása idézi a Fidesz elnökének szavait arról, hogy a magyarok a választásokon "elűzték a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét", és új rendszert hoztak létre, a nemzeti egységét.

Gordon BrownKonzervatív-liberális versengéssé kezd válni a jövő csütörtökön esedékes brit parlamenti választások kampányhajrája, a kormányzó Munkáspárt vezetője, Gordon Brown miniszterelnök ugyanis a legújabb, pénteken közölt felmérések szerint utcahosszal lemaradt a másik két nagy párt miniszterelnök-jelöltjei mögött.

olajfolt1Barack Obama amerikai elnök átfogó kormányzati fellépést rendelt el a Mexikói-öbölben keletkezett olajszennyeződés felszámolására, kormányának három tagját is a térségbe küldi - közölte a Fehér Ház.

Athéni tüntetásA görög rendőrség csütörtök este könnygázzal igyekezett megfékezni a megszorító intézkedések ellen tiltakozó tüntetőket az athéni pénzügyminisztériumnál - jelentette egy újságíró a helyszínről.

PozsonySzlovákia déli részein lakó szlovákok egy csoportja csütörtökön felhívást intézett az északon lakó szlovákokhoz, hogy ne hagyják becsapni magukat politikusok kampánya által. A felhívás szerzői szerint bizonyos politikusok azt próbálják elhinteni az országban, hogy félni kell a magyaroktól.

Gordon BrownVégzetes következményekkel járhat a jelenlegi brit miniszterelnökre és a Munkáspártra nézve egy tegnapi baklövés. Egy lakossági fórum után bekapcsolva felejtették Gordon Brown mikrofonját, így hamarosan az egész ország értesülhetett róla, hogy a kormányfő milyen becsmérlően beszélt egy idős asszonyról, akivel pillanatokkal előtte beszélgetett. Londonban ma este lesz az utolsó miniszterelnök-jelölti tévévita a májusi választások előtt.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite