2020. január 22., szerda - Vince
Keresés a tartalomban

Gordon BrownKonzervatív-liberális versengéssé kezd válni a jövő csütörtökön esedékes brit parlamenti választások kampányhajrája, a kormányzó Munkáspárt vezetője, Gordon Brown miniszterelnök ugyanis a legújabb, pénteken közölt felmérések szerint utcahosszal lemaradt a másik két nagy párt miniszterelnök-jelöltjei mögött.

olajfolt1Barack Obama amerikai elnök átfogó kormányzati fellépést rendelt el a Mexikói-öbölben keletkezett olajszennyeződés felszámolására, kormányának három tagját is a térségbe küldi - közölte a Fehér Ház.

Athéni tüntetásA görög rendőrség csütörtök este könnygázzal igyekezett megfékezni a megszorító intézkedések ellen tiltakozó tüntetőket az athéni pénzügyminisztériumnál - jelentette egy újságíró a helyszínről.

PozsonySzlovákia déli részein lakó szlovákok egy csoportja csütörtökön felhívást intézett az északon lakó szlovákokhoz, hogy ne hagyják becsapni magukat politikusok kampánya által. A felhívás szerzői szerint bizonyos politikusok azt próbálják elhinteni az országban, hogy félni kell a magyaroktól.

Gordon BrownVégzetes következményekkel járhat a jelenlegi brit miniszterelnökre és a Munkáspártra nézve egy tegnapi baklövés. Egy lakossági fórum után bekapcsolva felejtették Gordon Brown mikrofonját, így hamarosan az egész ország értesülhetett róla, hogy a kormányfő milyen becsmérlően beszélt egy idős asszonyról, akivel pillanatokkal előtte beszélgetett. Londonban ma este lesz az utolsó miniszterelnök-jelölti tévévita a májusi választások előtt.

Nagyvilág - 2010.04.29

Várkonyi LászlóBefejezték a hétfőn eltűnt hegymászó, Várkonyi László keresését. A Magyar Rádiónak nyilatkozó pekingi magyar főkonzul elmondta, a mentők nem látnak esélyt arra, hogy még életben van. Ezért nem keresik tovább - tette hozzá Sárközy Péter.

olajfolt1Ahogy a múlt héten a Mexikói-öbölben felrobbant fúrótoronyból tovább ömlik a olaj, egyre nő a nagyobb környezeti kár veszélye. Jelenleg a tisztítási erőfeszítések és a kedvező szelek gátolják meg, hogy a 18 négyzetkilométer vastag olajszőnyeg és a több ezer négyzetkilométeres olajos réteg elérje a partokat.

olajfoltErősödött a Mexikói-öbölben elsüllyedt olajfúró torony okozta környezeti károkkal kapcsolatos aggodalom az Egyesült Államokban: a parti őrség nem zárja ki, hogy az amerikai történelem egyik legnagyobb olajfoltja alakulhat ki, ha nem sikerül megszüntetni az olajszivárgást.

Jaroslaw KaczynskiAz április 10-én repülőgép-szerencsétlenségben meghalt államfő, Lech Kaczynski ikertestvére várhatóan hétfő délután jelenti be hivatalosan döntését. Jaroslaw Kaczynski, a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság párt (PiS) jelöltjeként indul a június 20-án esedékes lengyel elnökválasztáson - jelentette hétfőn a lengyel média.

Sárközy01A magyar származású francia elnök Orbánnak címzett levelében azt írta: ez a választási győzelem egy különleges felelősséget jelent a Fidesznek. Nicolas Sarkozy francia elnök "szívből gratulált" hétfőn Orbán Viktornak a Fidesz választási győzelméhez.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite