2021. szeptember 19., - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
Nagyvilág - 2010.04.29

Várkonyi LászlóBefejezték a hétfőn eltűnt hegymászó, Várkonyi László keresését. A Magyar Rádiónak nyilatkozó pekingi magyar főkonzul elmondta, a mentők nem látnak esélyt arra, hogy még életben van. Ezért nem keresik tovább - tette hozzá Sárközy Péter.

olajfolt1Ahogy a múlt héten a Mexikói-öbölben felrobbant fúrótoronyból tovább ömlik a olaj, egyre nő a nagyobb környezeti kár veszélye. Jelenleg a tisztítási erőfeszítések és a kedvező szelek gátolják meg, hogy a 18 négyzetkilométer vastag olajszőnyeg és a több ezer négyzetkilométeres olajos réteg elérje a partokat.

olajfoltErősödött a Mexikói-öbölben elsüllyedt olajfúró torony okozta környezeti károkkal kapcsolatos aggodalom az Egyesült Államokban: a parti őrség nem zárja ki, hogy az amerikai történelem egyik legnagyobb olajfoltja alakulhat ki, ha nem sikerül megszüntetni az olajszivárgást.

Jaroslaw KaczynskiAz április 10-én repülőgép-szerencsétlenségben meghalt államfő, Lech Kaczynski ikertestvére várhatóan hétfő délután jelenti be hivatalosan döntését. Jaroslaw Kaczynski, a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság párt (PiS) jelöltjeként indul a június 20-án esedékes lengyel elnökválasztáson - jelentette hétfőn a lengyel média.

Sárközy01A magyar származású francia elnök Orbánnak címzett levelében azt írta: ez a választási győzelem egy különleges felelősséget jelent a Fidesznek. Nicolas Sarkozy francia elnök "szívből gratulált" hétfőn Orbán Viktornak a Fidesz választási győzelméhez.

lesoirTöbb nyugat-európai lap is arról ír, hogy nem kell előre félni a Fidesz kétharmadától; meg kell várni, hogy mit kezd vele. Fennáll a kockázata annak, hogy a szlovákiai magyar kisebbség kérdése a politika napirendjére kerül - írta a Fidesz választási győzelmét értékelő, hétfőn megjelent cikkében a Le Soir című, baloldali liberális szemléletű, francia nyelvű brüsszeli lap.

voks2Rendben lezajlott az amerikai kontinensen a magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselő-választás második fordulója szombaton; rendkívüli esemény nem történt - tájékoztatták az MTI-t a külképviseleti választási irodák (küvi) vezetői.

erőszakAz esküdtszék szerint a cserkészszövetség gondatlanul járt el akkor, amikor engedte, hogy Timur Dykes parancsnokhelyettes gyerekekkel foglalkozzon. Dykes 1983-ban bevallotta feletteseinek, hogy molesztált 17 fiút.

PapRoger Vangheluwe beismerte, hogy évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatott egy fiatal fiút, a püspök bejelentette végleges visszavonását. Lemondott megbízatásáról Roger Vangheluwe, a belgiumi Brugge (Bruges) püspöke, és egyben beismerte, hogy évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatott egy fiatal fiút.

André-Joseph LéonardA belga nemzeti hírügynökség, úgy tudja, hogy Roger Vangheluwe-ről, a bruges-i püspökség vezetőjéről van szó; az ügyben mára hívtak össze egy sajtóértekezletet. Lemondott egy belga katolikus püspök egy pedofil üggyel kapcsolatban, amellyel kapcsolatban nem tudni, hogy az állítólagos bűncselekményt ő követte-e el, vagy valaki más - derült ki csütörtök este több forrásból.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite