2020. január 25., szombat - Pál
Keresés a tartalomban
Nagyvilág - 2010.04.13

Baruch LebovitsTöbbször is molesztált egy 16 éves fiút Baruch Lebovits New York-i rabbi, akit 32 év börtönre ítéltek. További két pedofilügyben is vádat emeltek ellene. Harminckét év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn New Yorkban egy rabbit, aki többször is molesztált egy 16 éves fiút - közölte a brooklyni ügyészség.

vonatKisiklott egy vonat hétfőn Dél-Tirolban, az olasz média híradásai szerint legalább hatan - a The Stampa nevű lap szerint heten - meghaltak, és többen megsérültek. A baleset Merano városánál történt. A beszámoló szerint földcsuszamlás miatt kisiklott egy szerelvény két kocsija. Heten meghaltak, öten súlyosan, mintegy húszan könnyebben megsérültek.

KaczynskiA lengyel államfő és a repülőgép szerencsétlenség áldozatainak temetése akár kétnapos is lehet. Szombaton lesz az oroszországi repülőszerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnök temetése. Radoslaw Sikorski külügyminiszter szerint Dmitrij Medvegyev orosz elnök is részt kíván venni lengyel kollégájának temetésén.

A szlovák miniszterelnök azt mondta: továbbra is érvényes, amit korábban mondott, és bárhol és bármikor kész vagyok találkozni magyar kollégájával, és bármely témát hajlandó megvitatni. Robert Fico kijelentette, hogy kész bármikor találkozni az új magyar kormányfővel, akár még a júniusi szlovákiai parlamenti választás előtt is.

ujságMagyarország határozott jobboldali fordulat előtt áll, az MSZP elképesztő vereséget szenvedett, a semmiből pedig előtűnt a Jobbik.

lengyelgyászIlyen nagy nemzeti tragédiával szemben mindnyájan egyek vagyunk, nincsen baloldal, jobboldal, nincsen megosztottság - mondta a szejm elnöke. A lengyelek könnyes szemmel, szomorúan fogadták szombaton Lech Kaczynski államfő és más magas rangú lengyel vezetők halálhírét.

lengyel katasztrófaA pilótát Szevernijtől 50 kilométerre figyelmeztették, hogy a repülőtéren az időjárási viszonyok nem érik el a leszálláshoz szükséges minimumot. Az orosz légierő vezérkara késő délután bejelentette, hogy a lengyel elnököt szállító gép pilótája többször is figyelmen kívül hagyta a szmolenszki Szevernij repülőtér repülésirányítójának útmutatását.

Lech KaczynskiAzonosították Lech Kaczynski államfő holttestét is - az oroszországi Szmolenszk repülőterének közelében bekövetkezett szerencsétlenséget pilótahiba okozhatta. Lezuhant a Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép szombaton a nyugat-oroszországi Szmolenszk repülőtere közelében, a katasztrófát senki sem élte túl.

Lech KaczynskiDmitrij Medvegyev orosz elnök részvétét nyilvánította Lech Kaczynski lengyel elnök repülőgép-katasztrófában bekövetkezett halála miatt a lengyel népnek. Vlagyimir Putyin kormányfő lengyel kollégáját, Donald Tuskot hívta fel telefonon, kinyilvánította részvétét, s abban maradt vele, hogy tartják a kapcsolatot, és újra beszélnek, amint a helyszínre küldött két orosz miniszter jelentést tesz.

Több ezer ember gyűlt össze szombaton a kirgiz főváros közelében lévő egyik temetőben, hogy eltemesse a minapi zavargások több halálos áldozatát. Az áldozatok száma 79-re nőtt az egészségügyi minisztérium friss jelentése szerint, három ember az éjszaka belehalt sebesülésébe.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite