2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban

lengyelgyászIlyen nagy nemzeti tragédiával szemben mindnyájan egyek vagyunk, nincsen baloldal, jobboldal, nincsen megosztottság - mondta a szejm elnöke. A lengyelek könnyes szemmel, szomorúan fogadták szombaton Lech Kaczynski államfő és más magas rangú lengyel vezetők halálhírét.

lengyel katasztrófaA pilótát Szevernijtől 50 kilométerre figyelmeztették, hogy a repülőtéren az időjárási viszonyok nem érik el a leszálláshoz szükséges minimumot. Az orosz légierő vezérkara késő délután bejelentette, hogy a lengyel elnököt szállító gép pilótája többször is figyelmen kívül hagyta a szmolenszki Szevernij repülőtér repülésirányítójának útmutatását.

Lech KaczynskiAzonosították Lech Kaczynski államfő holttestét is - az oroszországi Szmolenszk repülőterének közelében bekövetkezett szerencsétlenséget pilótahiba okozhatta. Lezuhant a Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép szombaton a nyugat-oroszországi Szmolenszk repülőtere közelében, a katasztrófát senki sem élte túl.

Lech KaczynskiDmitrij Medvegyev orosz elnök részvétét nyilvánította Lech Kaczynski lengyel elnök repülőgép-katasztrófában bekövetkezett halála miatt a lengyel népnek. Vlagyimir Putyin kormányfő lengyel kollégáját, Donald Tuskot hívta fel telefonon, kinyilvánította részvétét, s abban maradt vele, hogy tartják a kapcsolatot, és újra beszélnek, amint a helyszínre küldött két orosz miniszter jelentést tesz.

Több ezer ember gyűlt össze szombaton a kirgiz főváros közelében lévő egyik temetőben, hogy eltemesse a minapi zavargások több halálos áldozatát. Az áldozatok száma 79-re nőtt az egészségügyi minisztérium friss jelentése szerint, három ember az éjszaka belehalt sebesülésébe.

Szombaton egyre súlyosabbá váltak az összecsapások Bangkok belvárosában a rendfenntartók és az ellenzéki tüntetők között .Egyre súlyosabbá váltak az összecsapások szombaton Bangkok belvárosában a rendfenntartó erők és az ellenzéki tüntetők között. Kórházi források szerint eddig 93 ember sérült meg, köztük 22 rendfenntartó.

Lech KaczynskiEgy orosz repülőtér közelében lezuhant a Lech Kaczynski, lengyel államfőt szállító repülőgép. Az orosz média szerint 87 ember halt meg, a szmolenszki kormányzó szerint nincsenek túlélők. Lengyel hivatalos források szerint, Lech Kaczynski feleségével és a kormány számos tagjával együtt tartózkodott a gépen. A tervek szerint a katinyi mészárlás 70. évfordulója alkalmából látogattak volna el Szmolenszkbe.

bajnai01Az Egyesült Államok, Magyarország és a többi NATO-tagállam egy értékközösség része, amely nem sérült, hanem erősödött azzal, hogy Washington és Moszkva aláírta a START-III. szerződést - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az MTI-nek csütörtök este Prágában, miután munkavacsorán vett részt 10 közép- és kelet-európai állam- és kormányfő társaságában az amerikai elnök meghívására.

VéreskésHalálos ítéletet szabtak ki csütörtökön arra a kelet-kínai volt körzeti orvosra, aki a múlt hónapban nyolc iskolás gyereket késelt halálra Fucsien (Fujian) tartományban - jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

unitedEgy katari diplomata szerencsétlen megjegyzése miatt nagy riadalom támadt csütörtökön a United Airlines amerikai légitársaság egyik repülőgépén, amely ezért végül vadászgépek kíséretében landolt. A szövetségi hatóságok szerint egy katari diplomata feltűnően hosszú ideig tartózkodott a mosdóban, valószínűleg titokban dohányzott. Miután kijött a mellékhelyiségből, kérdőre vonták, hogy mitől van füstszag?

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite