2020. január 29., szerda - Adél
Keresés a tartalomban

Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó három emberrel végzett, másik hatot pedig megsebesített az amerikai fővárosban kedd este. Egy rendőrségi vezető elmondása szerint a tettes valóságos golyózáport zúdított a járókelőkre Washington délkeleti részén.

Egy Szlovákiában élő angol zenész három mondatot angolul mondott egy televíziós műsorban. Mivel azokat nem fordították le szlovákra, a csatornát megbüntették. Egy élő televíziós műsorban elhangzott három angol mondat miatt büntetett a szlovák frekvenciatanács az Új Szó című pozsonyi napilap keddi száma szerint.

Moszkva05Az orosz fővárosban összeomlott a közlekedés és a mobiltelefon-hálózat, lelassult az internet, és az illetékes szervek vezetői még Dmitrij Medvegyev elnöknek is eltérő adatokat jelentettek. A hivatalos adatok szerint legkevesebb 38 halálos áldozatot követelt a hétfő reggeli moszkvai öngyilkos merénylet. A támadás után 68 embert szállítottak kórházba. Jurij Luzskov moszkvai polgármester szerint nők követték el a metró egy-egy állomásán a robbantásokat.

Moszkva01A reggeli órákban történ merényletet egyelőre nem vállalta magára senki, egyes orosz politológusok szerint a merényletek célja az oroszországi helyzet destabilizálása lehetett, de van olyan elemző is, aki a robbantást az észak-kaukázusi szélsőségesek bosszújának tudja be. Az orosz ügyészség legfrissebb közlése szerint 36 ember vesztette életét a moszkvai metróban hétfőn reggel elkövetett két robbantás következtében, és mintegy 70 sebesültet vittek kórházba.

börtönÉletfogytig tartó kényszermunkára ítélték szenegáli taxisofőrjük meggyilkolásának vádjával szombaton azt három magyar férfit, akik a gyanú szerint zsoldosként kívánták szolgálataikat értékesíteni nyugat-afrikai országokban. A három magyarnak több milliós kártérítést is fizetniük kell áldozatuk hozzátartozóinak. A dakari esküdtszék bűnszövetkezetben elkövetett bűntettek, gyilkosság és lopás elkövetésében találta bűnösnek a vádlottakat.

Most egy francia katolikus papról derült ki, hogy szexuálisan zaklatott egy 22 éves fiatalembert. Bűnügyi eljárást indítottak Franciaországban egy pap ellen, mert egy 22 éves fiatalember panaszt tett rá szexuális zaklatás miatt. Ezenkívül a rendőrség egy gyerekről készült pornográf fényképekre bukkant a pap lakásán - közölte pénteken a Párizstól délkeletre lévő Troyes város ügyésze.

British AirwaysA munkajogi viszály előzményeként a súlyos anyagi gondokkal küszködő British Airways két évre befagyasztotta az utaskísérők bérét, háromezret részmunkaidős foglalkoztatásra helyezett át, és csökkentette néhány járaton a légi kiszolgáló személyzetének létszámát. Újabb, ezúttal négynapos sztrájkot kezdtek szombat hajnalban a British Airways (BA) légitársaság utaskísérői. A cég szerint az utasok többsége el tud majd utazni, ugyanakkor a törölt járatok között több budapesti is van.

XVI. Benedek pápaLawrence Murphynek akár kétszáz diák is áldozatul eshetett a siketek számára fenntartott fiúiskolában St. Francis városában. A katolikus pap zaklatta diákjait, mégsem fosztották meg a reverendától, noha minderről a Vatikánt is tájékoztatták. Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától - jelentette csütörtökön a The New York Times című amerikai napilap.

Egy a román hatóságok által felszámolt nemzetközi csempészhálózat török származású vezetője állítólag azt mondta, hogy a magyar kormány egyik tagjának veje is egyengette a csempészáru útját - írja hírportálján az erdélyi Krónika. A bukaresti bíróság tizenkét embert helyezett előzetes letartóztatásba parfüm- és cigarettacsempészet miatt.

Utasok nem tartózkodtak azon a gépen, mely kényszerleszállás közben lezuhant Domogyedovo mellett. A nyolc főnyi személyzet azonban kórházba kerültek, kettejük állapota súlyos. Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo légikikötő mellett - közölték a repülőtéri hatóságok.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite