2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban

ujságFordulat előtt címmel kommentárban foglalkozott a magyar gazdaság helyzetével gazdasági rovatának első oldalán szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A szerző, Michaela Seiser szerint Magyarország politikai fordulat előtt áll. A küszöbönálló választások eredményeként nagy valószínűséggel az ellenzéki jobboldali konzervatív Fidesz veszi át a kormányrudat.

ÖkölSúlyosan bántalmaztak több medgyesi magyar fiatalt, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szeben megyei és medgyesi városi szervezetének rendezvényén vettek részt - adta hírül kedden az RMDSZ sajtóirodája. A két súlyos sérült magyar fiatalt mentővel kórházba szállították.

DiscaveryA Discovery hét űrhajóst, valamint teherszállítmányt visz a Nemzetközi Űrállomásra. Felbocsátották a Discovery amerikai űrsiklót a floridai Cape Canaveral melletti Kennedy űrállomásról helyi idő szerint hétfőn hajnalban, közép-európai idő szerint délben. A Discovery hét űrhajóst, valamint teherszállítmányt - felszerelést és kísérleti eszközöket - visz a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

pápaA Szent Péter székesegyház központi erkélyén elmondott áldás 65 nyelven hangzott el. Az emberiségnek szellemi és erkölcsi megtérésre van szüksége, hogy túllépjen a mai mély válságból - mondta Urbi et orbi (Róma városának és a világnak szóló) áldása során XVI. Benedek pápa, a húsvét vasárnapi mise bemutatása után.

Észak-Írországban szerdán 48 ezer, Skóciában 20 ezernél több lakás maradt áram nélkül. Baleseteket és hatalmas fennakadásokat okozott szerdán a szélviharral és sűrű havazással visszatérő tél Észak-Írországban és Nagy-Britannia számos vidékén. A legnagyobb hó szerda délelőttig Észak-Írországban és Skóciában esett, de folyamatosan havazott Anglia északi térségeiben is.

Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó három emberrel végzett, másik hatot pedig megsebesített az amerikai fővárosban kedd este. Egy rendőrségi vezető elmondása szerint a tettes valóságos golyózáport zúdított a járókelőkre Washington délkeleti részén.

Egy Szlovákiában élő angol zenész három mondatot angolul mondott egy televíziós műsorban. Mivel azokat nem fordították le szlovákra, a csatornát megbüntették. Egy élő televíziós műsorban elhangzott három angol mondat miatt büntetett a szlovák frekvenciatanács az Új Szó című pozsonyi napilap keddi száma szerint.

Moszkva05Az orosz fővárosban összeomlott a közlekedés és a mobiltelefon-hálózat, lelassult az internet, és az illetékes szervek vezetői még Dmitrij Medvegyev elnöknek is eltérő adatokat jelentettek. A hivatalos adatok szerint legkevesebb 38 halálos áldozatot követelt a hétfő reggeli moszkvai öngyilkos merénylet. A támadás után 68 embert szállítottak kórházba. Jurij Luzskov moszkvai polgármester szerint nők követték el a metró egy-egy állomásán a robbantásokat.

Moszkva01A reggeli órákban történ merényletet egyelőre nem vállalta magára senki, egyes orosz politológusok szerint a merényletek célja az oroszországi helyzet destabilizálása lehetett, de van olyan elemző is, aki a robbantást az észak-kaukázusi szélsőségesek bosszújának tudja be. Az orosz ügyészség legfrissebb közlése szerint 36 ember vesztette életét a moszkvai metróban hétfőn reggel elkövetett két robbantás következtében, és mintegy 70 sebesültet vittek kórházba.

börtönÉletfogytig tartó kényszermunkára ítélték szenegáli taxisofőrjük meggyilkolásának vádjával szombaton azt három magyar férfit, akik a gyanú szerint zsoldosként kívánták szolgálataikat értékesíteni nyugat-afrikai országokban. A három magyarnak több milliós kártérítést is fizetniük kell áldozatuk hozzátartozóinak. A dakari esküdtszék bűnszövetkezetben elkövetett bűntettek, gyilkosság és lopás elkövetésében találta bűnösnek a vádlottakat.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite