2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban

Most egy francia katolikus papról derült ki, hogy szexuálisan zaklatott egy 22 éves fiatalembert. Bűnügyi eljárást indítottak Franciaországban egy pap ellen, mert egy 22 éves fiatalember panaszt tett rá szexuális zaklatás miatt. Ezenkívül a rendőrség egy gyerekről készült pornográf fényképekre bukkant a pap lakásán - közölte pénteken a Párizstól délkeletre lévő Troyes város ügyésze.

British AirwaysA munkajogi viszály előzményeként a súlyos anyagi gondokkal küszködő British Airways két évre befagyasztotta az utaskísérők bérét, háromezret részmunkaidős foglalkoztatásra helyezett át, és csökkentette néhány járaton a légi kiszolgáló személyzetének létszámát. Újabb, ezúttal négynapos sztrájkot kezdtek szombat hajnalban a British Airways (BA) légitársaság utaskísérői. A cég szerint az utasok többsége el tud majd utazni, ugyanakkor a törölt járatok között több budapesti is van.

XVI. Benedek pápaLawrence Murphynek akár kétszáz diák is áldozatul eshetett a siketek számára fenntartott fiúiskolában St. Francis városában. A katolikus pap zaklatta diákjait, mégsem fosztották meg a reverendától, noha minderről a Vatikánt is tájékoztatták. Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától - jelentette csütörtökön a The New York Times című amerikai napilap.

Egy a román hatóságok által felszámolt nemzetközi csempészhálózat török származású vezetője állítólag azt mondta, hogy a magyar kormány egyik tagjának veje is egyengette a csempészáru útját - írja hírportálján az erdélyi Krónika. A bukaresti bíróság tizenkét embert helyezett előzetes letartóztatásba parfüm- és cigarettacsempészet miatt.

Utasok nem tartózkodtak azon a gépen, mely kényszerleszállás közben lezuhant Domogyedovo mellett. A nyolc főnyi személyzet azonban kórházba kerültek, kettejük állapota súlyos. Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo légikikötő mellett - közölték a repülőtéri hatóságok.

XVI. Benedek pápaA Vatikán esetleges felelősségére nem utalt a pápa,csak az írországi üggyel foglalkozik, és nem tér ki más országokban - így Németországban - kitört botrányokra. Az egész egyház által érzett szégyenről és lelkiismeret-furdalásról ír XVI. Benedek pápa a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélések miatt az ír katolikus egyházhoz intézett, szombaton Rómában nyilvánosságra hozott pásztorlevelében.

British AirwaysA sztrájkmenetrend alapján a budapesti járatok közül a munkabeszüntetés mindhárom napján egy járatpár fog közlekedni, BA 868-869-es járatszámmal, jóllehet ezeket egy másik légitársaság, a holland Transavia üzemelteti, Boeing 737-es repülőgépekkel. Megkezdődött szombat hajnalban a British Airways (BA) légitársaság légi utaskísérőinek háromnaposra tervezett sztrájkja. A British Airways - amely a Malévval együtt a oneworld globális légi szövetség tagja - a rendes menetrendben naponta három járatot közlekedtet a londoni Heathrow repülőtérről Budapestre.

A kislánnyal nyolcéves korában erőszakoskodott egy katolikus pap, még 1979-ben, majd tíz éven át folytatta a liliomtiprást. Fizetett egy - kislány korában - megrontott nő hallgatásáért az ír katolikus egyház - közölte csütörtöki számában a Belfast Telegraph.

AuA lengyel bíróság első fokon két év börtönt szabott ki az egyik elkövetőre. Három hónappal az egykori auschwitzi náci haláltábor kapufeliratának ellopása után, csütörtökön egy lengyel bíróság elítélte az első tetteseket.

Az álhírműsor szerint az oroszok megtámadták az országot. Orson Welles legendás rádiójátékának hatásait idéző tömegpánik tört ki szombat este Grúziában, miután az egyik televíziós csatorna imitált hírműsort sugárzott arról, mi történne, ha újabb orosz támadás érné az országot, és az elnököt meggyilkolnák. Aki lemaradt a bevezetőről, teljesen a megrendezett események hatása alá került - adta hírül az Echo Moszkvi.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite