2021. március 4., csütörtök - Kázmér
Keresés a tartalomban

XVI. Benedek pápaLawrence Murphynek akár kétszáz diák is áldozatul eshetett a siketek számára fenntartott fiúiskolában St. Francis városában. A katolikus pap zaklatta diákjait, mégsem fosztották meg a reverendától, noha minderről a Vatikánt is tájékoztatták. Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától - jelentette csütörtökön a The New York Times című amerikai napilap.

Egy a román hatóságok által felszámolt nemzetközi csempészhálózat török származású vezetője állítólag azt mondta, hogy a magyar kormány egyik tagjának veje is egyengette a csempészáru útját - írja hírportálján az erdélyi Krónika. A bukaresti bíróság tizenkét embert helyezett előzetes letartóztatásba parfüm- és cigarettacsempészet miatt.

Utasok nem tartózkodtak azon a gépen, mely kényszerleszállás közben lezuhant Domogyedovo mellett. A nyolc főnyi személyzet azonban kórházba kerültek, kettejük állapota súlyos. Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo légikikötő mellett - közölték a repülőtéri hatóságok.

XVI. Benedek pápaA Vatikán esetleges felelősségére nem utalt a pápa,csak az írországi üggyel foglalkozik, és nem tér ki más országokban - így Németországban - kitört botrányokra. Az egész egyház által érzett szégyenről és lelkiismeret-furdalásról ír XVI. Benedek pápa a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélések miatt az ír katolikus egyházhoz intézett, szombaton Rómában nyilvánosságra hozott pásztorlevelében.

British AirwaysA sztrájkmenetrend alapján a budapesti járatok közül a munkabeszüntetés mindhárom napján egy járatpár fog közlekedni, BA 868-869-es járatszámmal, jóllehet ezeket egy másik légitársaság, a holland Transavia üzemelteti, Boeing 737-es repülőgépekkel. Megkezdődött szombat hajnalban a British Airways (BA) légitársaság légi utaskísérőinek háromnaposra tervezett sztrájkja. A British Airways - amely a Malévval együtt a oneworld globális légi szövetség tagja - a rendes menetrendben naponta három járatot közlekedtet a londoni Heathrow repülőtérről Budapestre.

A kislánnyal nyolcéves korában erőszakoskodott egy katolikus pap, még 1979-ben, majd tíz éven át folytatta a liliomtiprást. Fizetett egy - kislány korában - megrontott nő hallgatásáért az ír katolikus egyház - közölte csütörtöki számában a Belfast Telegraph.

AuA lengyel bíróság első fokon két év börtönt szabott ki az egyik elkövetőre. Három hónappal az egykori auschwitzi náci haláltábor kapufeliratának ellopása után, csütörtökön egy lengyel bíróság elítélte az első tetteseket.

Az álhírműsor szerint az oroszok megtámadták az országot. Orson Welles legendás rádiójátékának hatásait idéző tömegpánik tört ki szombat este Grúziában, miután az egyik televíziós csatorna imitált hírműsort sugárzott arról, mi történne, ha újabb orosz támadás érné az országot, és az elnököt meggyilkolnák. Aki lemaradt a bevezetőről, teljesen a megrendezett események hatása alá került - adta hírül az Echo Moszkvi.

Nagyvilág - 2010.03.14

FöldrengésErős, a Richter-skála szerint 6,6-os földrengés rázta meg vasárnap Japán fő szigete, Honsu keleti partvidékét, az epicentrumtól 240 kilométerre délre fekvő Tokióban is több épület megremegett. Sebesülésekről nem érkeztek jelentések, cunamiriadót sem rendeltek el.

Délszláv háborúSzarajevóban vádat emeltek egy boszniai szerb férfi ellen több mint ezer srebrenicai muzulmán 1995-ben történt lemészárlása miatt. A vád szerint a 43 esztendős Nedjo Ikonic a boszniai szerbek egyik rendőri alakulatának parancsnokaként 1995 júliusában megszervezte és parancsot adott az áldozatok legyilkolására - olvasható a Szarajevóban szombaton nyilvánosságra hozott vádiratban.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite