2020. január 25., szombat - Pál
Keresés a tartalomban

KínaVen Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök vasárnap visszautasította a kínai nemzeti valuta felértékelésének erőszakos követelését, miközben további árfolyamreformot és növekvő importot ígért. A kínai-amerikai kapcsolatok megromlásáért egyértelműen Washingtont tette felelőssé.

farkasKocogás közben támadhatták meg a később holtan talált tanárnőt farkasok Alaszkában. A boncolás egyértelműen állati harapásnyomokat fedezett fel a nő holttestén. Ő lehet 50 éve az első ember, akit farkasok öltek meg az Egyesült Államokban.

 

 

XVI. Benedek pápaMég Joseph Ratzingerként szolgálta az egyházat XVI. Benedek, amikor már értesülhetett róla, hogy vannak katolikus papok, akik zaklatják a rájuk bízott gyerekeket. Egy németországi egyházkerület beismerte, a mostani pápa évekkel ezelőtt megengedte, hogy a parókián menedéket kapjon egy pedofil pap.

A németországi balesetekben legalább 37-en megsérültek, 6-an közülük súlyosan. Több tömeges karambol is történt péntek reggel Bajorországban az éjszakai fagyban keletkezett tükörjég, valamint a hirtelen leereszkedett köd miatt.

AthénA költségvetési hiány drasztikus lefaragása ellenére bajban a görög gazdaság, ezért Görögország hivatalosan is kéri az Európai Unió segítségét. A helyzet komolyságát mutatja, hogy az IMF-hitel lehetőségét is felvetették, amit az unió kizártnak tart. Közben az athéni tüntetéseken már a rendőrségnek is be kellett avatkoznia: könnygázzal oszlatták a kövekkel és Molotov-koktélokkal felfegyverzett tömeget.

XVI. Benedek pápaGeorg Ratzinger XVI. Benedek pápa testvére, aki a regensburgi Domspatzen nevű fiúkórust vezette 1964 és 1994 között beismerte egy lapinterjúban, hogy tudott a kórushoz tartozó internátusban dívó beavatási procedúrákról, sőt arról is hallott, hogy a gyerekeket a nevelőik gyakran megfenyítik, de nem érezte, hogy bármit is tennie kéne az ügyben.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite