2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban
Nagyvilág - 2010.03.14

FöldrengésErős, a Richter-skála szerint 6,6-os földrengés rázta meg vasárnap Japán fő szigete, Honsu keleti partvidékét, az epicentrumtól 240 kilométerre délre fekvő Tokióban is több épület megremegett. Sebesülésekről nem érkeztek jelentések, cunamiriadót sem rendeltek el.

Délszláv háborúSzarajevóban vádat emeltek egy boszniai szerb férfi ellen több mint ezer srebrenicai muzulmán 1995-ben történt lemészárlása miatt. A vád szerint a 43 esztendős Nedjo Ikonic a boszniai szerbek egyik rendőri alakulatának parancsnokaként 1995 júliusában megszervezte és parancsot adott az áldozatok legyilkolására - olvasható a Szarajevóban szombaton nyilvánosságra hozott vádiratban.

TűzNégy fiatal szörnyethalt vasárnapra virradóra Rómában egy tűz következtében, amely egy diszkóként működő szuterén helyiségben lobbant fel az olasz főváros központi részén - jelentette az olasz média. A helyiség nem felelt meg a biztonsági követelményeknek, és nem lehetett volna benne ilyen rendezvényt tartani. Ráadásul a vészkijáratokat kulcsra zárták.

Nicola SarkozyFranciaországban vasárnap regionális választásokat tartanak. Több mint 44 millió választópolgárt szólítottak fel arra, hogy döntsön a 26 regionális parlament összetételéről. Nicolas Sarkozy elnök polgári táborát vereség fenyegeti, a mostani választások a két év múlva esedékes elnökválasztás előtt új lendületet adhatnak az ellenzéki szocialistáknak.

Helmand KabulCsapaterősítést kért a dél-afganisztáni Kandahár tartomány kormányzója vasárnap, miután a tartomány székvárosában előző nap 12 összehangolt merényletet hajtottak végre.

KínaVen Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök vasárnap visszautasította a kínai nemzeti valuta felértékelésének erőszakos követelését, miközben további árfolyamreformot és növekvő importot ígért. A kínai-amerikai kapcsolatok megromlásáért egyértelműen Washingtont tette felelőssé.

farkasKocogás közben támadhatták meg a később holtan talált tanárnőt farkasok Alaszkában. A boncolás egyértelműen állati harapásnyomokat fedezett fel a nő holttestén. Ő lehet 50 éve az első ember, akit farkasok öltek meg az Egyesült Államokban.

 

 

XVI. Benedek pápaMég Joseph Ratzingerként szolgálta az egyházat XVI. Benedek, amikor már értesülhetett róla, hogy vannak katolikus papok, akik zaklatják a rájuk bízott gyerekeket. Egy németországi egyházkerület beismerte, a mostani pápa évekkel ezelőtt megengedte, hogy a parókián menedéket kapjon egy pedofil pap.

A németországi balesetekben legalább 37-en megsérültek, 6-an közülük súlyosan. Több tömeges karambol is történt péntek reggel Bajorországban az éjszakai fagyban keletkezett tükörjég, valamint a hirtelen leereszkedett köd miatt.

AthénA költségvetési hiány drasztikus lefaragása ellenére bajban a görög gazdaság, ezért Görögország hivatalosan is kéri az Európai Unió segítségét. A helyzet komolyságát mutatja, hogy az IMF-hitel lehetőségét is felvetették, amit az unió kizártnak tart. Közben az athéni tüntetéseken már a rendőrségnek is be kellett avatkoznia: könnygázzal oszlatták a kövekkel és Molotov-koktélokkal felfegyverzett tömeget.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite