2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban
Nagyvilág - 2014.01.01

euroLettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején. Így az eurózóna tagjainak száma tizenhétről tizennyolcra emelkedett, miután Riga euróra cserélte a lett nemzeti fizetőeszközt, a latot.

szemA 2013-as esztendő egyik legfontosabb nemzetközi történése egy amerikai informatikus, Edward Snowden nevéhez kötődik: a férfi olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek azt bizonyították, hogy az amerikai titkosszolgálatok jóformán az egész világot megfigyelik.

ferenc pĂĄpaXVI. Benedek váratlan távozása tette rendkívülivé a 2013-as esztendőt a Vatikánban. Ennél nagyobb meglepetést csak utódja, a márciusban egyházfővé, majd decemberben a Time magazinban az Év Emberévé megválasztott Ferenc pápa eddigi tevékenysége volt.

kutyaegy1A fajtatiszta, törzskönyvezett kutyákon kívül minden ebet ivartalaníttatnia kell tartójának 2014 végéig Romániában - derült ki a kóbor kutyák elaltatását is lehetővé tevő jogszabály alkalmazási rendeletéből, amelyet kedden ismertetett a Hotnews.ro hírportál.

oregedesMegállíthatja, sőt visszafordíthatja az öregedést egy új vegyület - derült ki ausztrál és amerikai kutatók állatkísérleteiből. A tudósok felfedezték a sejt egyik rejtett kommunikációs kapcsolatát, amely az idő múlásával egyre kevésbé működik, ám ezzel a vegyülettel újra helyreállítható.

smogRendkívüli intézkedéseket vezetett be a macedón kormány több városban a magas légszennyezettség miatt - olvasható a macedón Sitel televízió honlapján.

vadaszA fiú megcsúszott és elsült a kezében lévő fegyver. Ezután a gyerek magával is végzett - írja a Hír24.

Rendőr autó002Hat személy megmérgezésével gyanúsítja a francia rendőrség az Alpok aljában található Chambéry idősek otthonának egyik alkalmazottját.

zenehallgatasKönnyűzene hallgatásával segítettek neuropszichológusok szerzett agysérüléses betegeknek abban, hogy visszaidézzék személyes emlékeiket.

joachim gauckA német államfő nem megy el a jövő februári szocsi téli olimpiára, Joachim Gauck a bojkottal az orosz vezetés politikája ellen tiltakozik - írta a Der Spiegel.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite